Μενού

ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ - Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

2082 2

Το υποτιθέμενο found footage θρίλερ έχει -ευτυχώς- πολλές συμπάθειες με τον διάβολο, δημιουργώντας ένα διαολεμένα φιλόδοξο πρότζεκτ.

Όλοι έχουμε ένα δαίμονα μέσα μας που δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε. Στο «Στενές Επαφές με το Διάβολο», μια εκπομπή που βρίσκεται χρόνια αργότερα on-tape στα τέλη του ‘70 που προσομοιάζει στις δικές μας «Πύλες του Ανεξήγητου», ο Τζακ Ντελρόυ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανανεώσει το αμφίβολο συμβόλαιο του με την εκπομπή που παρουσιάζει, θα προσκαλέσει τη μέρα του Halloween τρείς μελετητές του έξω-&-μέτα-φυσικού, ένα μέντιουμ, έναν αλχημιστή και μια εξειδικευμένη σε τέτοια φαινόμενα ψυχολόγο. Απώτερος σκοπός του, να καλέσει τον διάβολο στην εκπομπή του και να εκτινάξει τα νούμερα τηλεθέασης στον θεό. Ο πρώτος καλεσμένος όμως θα ανοίξει μια πύλη που δύσκολα θα κλείσει μέχρι οι τίτλοι τέλους του επεισοδίου να πέσουν.

Ο Ντέιβιντ Νταστμάλτσιαν, όπως και οι Κόλινς και Κάμερον Κερνς θριαμβεύουν. Με την εναλλαγή έγχρωμου και ασπρόμαυρου από το σετ στο παρασκήνιο και μια άρτια ανασύσταση εποχής, κάπου ανάμεσα στο «Blair Witch Project» και τον «Εξορκιστή» -με τσιμπιές χιούμορ και εναλλαγές ξαφνιάσματος-, το «Στενές Επαφές με το Διάβολο» καταφέρνει ταυτόχρονα να είναι ένα ρεαλιστικό δείγμα καλογυρισμένης ταινίας τρόμου αλλά ένα εύστοχο σχόλιο για τις «θυσίες στο διάβολο» για τη διατήρηση της πρωτιάς.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ertnews.gr

 

Smart Search Module