Μενού

AMERICAN CARNAGE - Νίνος Φένεκ Μικελίδης

1808 3

Το μυστήριο, η κωμωδία και το πολιτικό μήνυμα συνδέονται σ’ αυτή την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας/τρόμου του Ντιέγκο Χαλίβις, που αντλεί τον τίτλο του από την εναρκτήρια ομιλία του τότε προέδρου Τραμπ σχετικά με την καταστολή της βίας («the American carnage starts here and stops here, right now!). Απόσπασμα που βλέπουμε, μαζί με άλλα ντοκιμαντεριστικά (από τηλεοπτικές και άλλες εκπομπές) αποσπάσματα στην εισαγωγή της ταινίας.

Ταινία με πολιτικό μήνυμα βασικά για τινέιτζερς που εκτυλίσσεται σε μια Αμερική όπου ο υπερσυντηρητικός κυβερνήτης μιας πολιτείας αποφασίζει να συλλάβει όλους τους παράνομους μετανάστες και να απελάσει τα γεννημένα στην Αμερική παιδιά τους. Παρόλα αυτά, τους προσφέρει μια εναλλακτική λύση: για να παραμείνουν στη χώρα θα πρέπει να εργαστούν σε ένα οίκο ευγηρίας, βοηθώντας τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί.  Σ’ αυτούς που προσφέρονται να εργαστούν εθελοντικά, είναι και δύο Λατινοαμερικάνοι έφηβοι, ο Τζέι Πι και η μικρότερη αδερφή του, Λιλι.  Όπως όμως θα ανακαλύψουν πολύ  σύντομα, η κατάσταση στον οίκο ευγηρίας δεν είναι καθόλου όπως την είχαν φανταστεί, μια και με τα διάφορα παράξενα πειράματα, οι κρατούμενοι αρχίζουν να μετατρέπονται σε τέρατα. 

Παρά τις καλές προθέσεις, το μέτριο σενάριο και η αναμενόμενη, χωρίς πολλή φαντασία, εξέλιξη, δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Και είναι χάρη στο ενδιάμεσο χιούμορ και την πολύ καλή ερμηνεία του Άλεν Μαλντονάντο, στο ρόλο του Μπιγκ Μακ, που δίνουν κάποια φρεσκάδα στην ταινία

Νίνος Φένεκ Μικελίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα enetpress.gr

Smart Search Module