Μενού

ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, Η - Νίνος Φένεκ Μικελίδης

1808 3

θρίλερ γύρω από μια παμπόνηρη γυναίκα, εργάτρια σε εργοστάσιο ψαριών που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τον εκατομμυριούχο, αποξενωμένο πατέρα της και τη νέα του οικογένεια.

Η ιστορία ξεκινά όταν η με οικονομικά προβλήματα εργάτρια Στεφάν (αποκαλυπτική στο ρόλο η εξαίρετη Λορ Καλαμί) αποφασίζει να τον εκατομμυριούχο πατέρα της, Σερζ στην πολυτελή, σ’ ένα μικρό νησί, βίλα του και τα διάφορα μοχθηρά μέλη της οικογένειας του, την παράξενη γυναίκα του και την φιλόδοξη κόρη του (δυο γυναίκες που σχεδιάζουν να πάρουν τον έλεγχο της ξενοδοχειακής επιχείρησης του), την εγγονή και την εξίσου παράξενη χιτσκοκική υπηρέτρια.

Εκεί θ’ αρχίσει ένα ατέλειωτο, γάτας με ποντίκι (με πολλά θα έλεγα ποντίκια) παιχνίδι, που από κωμωδία μετατρέπεται σταδιακά σε θανάσιμο, με προδοσίες και ανατροπές, κυνηγητό. Με τον Σεμπαστιέν Μαρνιέ («Τελευταίο μάθημα») να αντλεί γενναιόδωρα από το καυστικό χιούμορ και την κοινωνική κριτική του Σαμπρόλ και το σαρδόνιο, με το παιχνιδιάρικο « Μαγκάφιν», χιούμορ του Χίτσκοκ για να φτιάξει το απολαυστικό αυτό, με ομοφυλοφιλικά στοιχεία, ταυτόχρονα καυστικό σχόλιο πάνω στην κάθε άλλο παρά κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας, θριλερ του, που πρωτοείδαμε στο περσινό φεστιβάλ Βενετίας.

Νίνος Φένεκ Μικελίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα enetpress.gr

Smart Search Module