Μενού

ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, Η - Γιάννης Ζουμπουλάκης

1821 5

Το δαιμόνιο γυναικείο μυαλό είναι κυρίαρχο και στην τρίτη νέα ταινία αυτής της εβδομάδας, την «Ρίζα του κακού», ένα διαστροφικό οικογενειακό θρίλερ, με τόνους μυστηρίου Αγκάθα Κρίστι και μια γερή σεναριακή ανατροπή που ξαφνιάζει. Η Λορ Καλαμί, η οποία τώρα τελευταία βρίσκεται διαρκώς μπροστά μας, πρωταγωνιστεί στον ρόλο μιας άπορης γυναίκας που θα βρεθεί στο σπίτι του βιολογικού πατέρα της (Ζακ Βεμπέρ) και αντιμέτωπη τόσο με τον ίδιο όσο και με τα υπόλοιπα μέλη μιας οικογένειας που συναντά για πρώτη φορά. Τι ακριβώς γυρεύει αυτή η ήπια γυναίκα μέσα σε ένα τόσο τοξικό και γεμάτο κακία περιβάλλον;

Ολοι δείχνουν να κρύβουν κάτι αλλά η αλήθεια βρίσκεται καλά καταχωνιασμένη πίσω από τις παγίδες, τις τρικλοποδιές και τα ψέματα, χωμένα σε κάθε ρωγμή αυτού του το μολυσμένου πολυτελούς σπιτιού. Και ο σκηνοθέτης Σεμπαστιάν Μαρνιέ (δημιουργός ενός άλλου θαυμάσιου θρίλερ ονόματι «Το τελευταίο μάθημα») ζητά να δείξουμε υπομονή με στραμμένη την προσοχή μας στις λεπτομέρειες που όσο άνευ σημασίας δείχνουν, τόσο μεγάλης σημασίας είναι.

Ταινία – παιχνίδι μυαλού πάνω από όλα με κυρίαρχο παίκτη σαφώς τον σκηνοθέτη που κινεί πολύ προσεκτικά τα πιόνια στην σκακιέρα του προκειμένου να «βγάλει» ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές αποτέλεσμα μέσα από ένα έργο που στην πραγματικότητα δύσκολα ταξινομείται σε κάποιο συγκεκριμένο είδος.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

 

Smart Search Module