Μενού

ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΗΧΟΣ - Αλέξης Δερμετζόγλου

1851 2 

Παρόντες στο απαιτητικό αυτό πόνημα, αποτελούν σπουδαίοι μουσικοί όπως οι  Δημήτρης Βύζας, Γιώργος Δράμαλης, Μανώλης Καραντίνης, Βαγγέλης Λιόλιος, Γιάννης Μωραΐτης, Χρίστος Νικολόπουλος, Γιάννης Παπαβασιλείου, Κώστας Παπαδόπουλος, Μανώλης Πάππος, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Παναγιώτης Στεργίου, Θύμιος Στουραΐτης, Νίκος Τατασόπουλος, Βαγγέλης Τρίγκας και Διαμαντής Χιώτης, οι οποίοι με τις συναρπαστικές αφηγήσεις τους μας ταξιδεύουν μελωδικά στο παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον του μπουζουκιού.

Εξαιρετική και καλοδεχούμενη ταινία τεκμηρίωσης με σωστό ρυθμό, πολύ καλό μοντάζ, σωστή επιλογή προσώπων και κοινωνιολογική απόδειξη.

Το μπουζούκι και η κουλτούρα του συνδέονται άμεσα με την σταδιακή παραχάραξη της λαϊκής μας έκφρασης. Πολύ ενδιαφέροντα τα κινηματογραφικά αποσπάσματα , ενώ η απόδειξη πως «ότι έχει σχέση με το μπουζούκι είναι  σήμερα καταραμένο» είναι ενδεικτική του τι (μας) συμβαίνει, δεν το γράφω  αυτό ως λάτρης του μπουζουκιού, αλλά ως ακόλουθος μιας συλλογικής εθιμικής κοινωνιολογικής και εκφραστικής κουλτούρας τέχνη.

Αλέξης Δερμετζόγλου
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα kemes.wordpress

Smart Search Module