Μενού

ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ, ΟΙ - Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος

Δείγμα της εμπορικής απήχησης του Ντάνι Μπουν στη χώρα του, η κατασκοπική κωμωδία The Lion στοίχισε 14 εκατομμύρια ευρώ και βασίζεται αποκλειστικά στα gags, τις μούτες και την ηθελημένη, άγαρμπη κινησιολογία που ο Γάλλος σταρ έχει εδραιώσει μετά τα απίστευτα είκοσι και πλέον εκατομμύρια θεατών που συγκέντρωσε το Bienvenue chez les Ch'tis το 2008. 

Η ταινία, που αυτήν τη φορά δεν σκηνοθέτησε ο Μπουν, πατά στο κλασικό, πεπατημένο, αταίριαστο δίδυμο του διαταραγμένου ασθενή με τον απελπισμένο γιατρό του και, στο καλό σενάριο, στη συνεχιζόμενη αμφιβολία αν ο Λεό του Μπουν είναι μυστικός πράκτορας ή απλώς ένας ασυμμάζευτος μυθομανής.

games1

Για να ξοδευτούν όλα αυτά τα χρήματα, η ταινία επιδίδεται σε θεαματικές σεκάνς αλά Επικίνδυνες Αποστολές, αν και δεν διαθέτει καν τη φινέτσα του σαφώς πιο Γάλλου πράκτορα, του OSS των Χαζαναβίσιους - Ντιζαρντέν. Έχουμε δει πλειστάκις το ιδίωμα του φαρσικού road/buddy movie, από τον βωβό μέχρι τον Ζακ Γαλιφιανάκη με τον Ρόμπερτ Ντάουνι, αλλά η υπερβολή στο σενάριο συναγωνίζεται τη χλιαρή κωμικότητα, σε σημείο να μην αρκούν οι μερικές αστείες εμπνεύσεις, κυρίως λόγω του αναμφισβήτητου ταλέντου του Μπουν στην εικόνα ενός έτοιμου να εκραγεί καθωσπρεπισμού.

Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα lifo.gr

Smart Search Module