Μενού

HIT MAN - Γιάννης Ζουμπουλάκης

2106_6

Ενώ συμβαίνει συχνά να αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε κάποιο κρυφό ταλέντο, οπότε η ευκαιρία να το καλλιεργήσουμε περισσότερο δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, ορισμένες φορές ο αστάθμητος παράγοντας προκαλεί εκπλήξεις. Σε μια τέτοια κατάσταση θα βρεθεί ο Γκάρι Τζόνσον (Γκλεν Πάουελ), ο κεντρικός ήρωας της άκρως διασκεδαστικής ταινίας «Hit man» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

Καθηγητής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης, ο Γκάρι έχει ταλέντο στις «μεταμορφώσεις», πείθει τους άλλους για κάτι που δεν είναι -εν προκειμένω… πληρωμένος εκτελεστής. Οπότε η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης θα εκμεταλλευτεί το «ταλέντο» του στέλνοντάς τον στο πεδίο δράσης για να «ψαρέψει» ανθρώπους που θέλουν να τον προσλάβουν για σκοτώσει. Ολα θα αλλάξουν όταν ο έρωτας κτυπήσει ξαφνικά την πόρτα του Γκαρι με την μορφή της χαρισματικής Εντριαν Αργιόνα.

Ανέκαθεν οι ταινίες του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ – σκηνοθέτη της τριλογίας «Πριν το ξημέρωμα», «Πριν το ηλιβασίλεμα» και «Πριν τα μεσάνυχτα»-  διακρινόταν από μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ (Dazed and confused, School of rock). Εδώ «απογειώνεται» με δυνατές σκηνές ανάμεσα στον Γκάρι και τους «πελάτες» του και ενώ η αστυνομία τους παρακολουθεί για να κρίνει αν είναι ή όχι για σύλληψη. Όλα αυτά σε πολύ χαλαρούς, κεφάτους ρυθμούς, σαν να μην συμβαίνει δα και τίποτα, γιατί εδώ που τα λέμε όντως δεν συμβαίνει. Είναι αδύνατον να πάρει κανείς στα σοβαρά την άκρως ψυχαγωγική αυτή ταινία παρότι το σενάριό της (στο οποίο οι Λινκλέιτερ – Τζόνσον συνεργάστηκαν) είναι βασισμένο σε μια (εν μέρει) αληθινή ιστορία.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

 

Smart Search Module