Μενού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - Νίνος Φένεκ Μικελίδης

Το ταξίδι μιας 50χρονης, που πάσχει από μια ανίατη αρρώστια, Ισπανίδας από το Μπιλμπάο στη Νίσυρο, μαζί με μια παρέα φίλες της, καταγράφει στην ισπανο-ελληνική αυτή ταινία του ο Ισπανός σκηνοθέτης Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεζ. Ταξίδι που όχι μόνο της προσφέρει τη γαλήνη που αναζητούσε αλλά και θα της γνωρίσει τον αληθινό έρωτα στο πρόσωπο ενός Έλληνα.

Αρχικά με τις φίλες της και τους διάφορους άντρες που τους κάνουν παρέα, στη συνέχεια μόνη της, η Μαρία (στο ρόλο η Έμα Σουαρέζ, η πρωταγωνίστρια στην Julieta του Αλμοδόβαρ) περιφέρεται στο νησί μόνη της απολαμβάνοντας τις ομορφιές των ακρογιαλιών, ώσπου τελικά ανακαλύπτει τον αληθινό εαυτό της και την ελευθερία της, μαζί κι ένα τελευταίο, παθιασμένο έρωτα.

Window To The Sea1

Εμπνευσμένη από δικές του εμπειρίες (ο σκηνοθέτης πέρασε ένα διάστημα στη Νίσυρο μετά το θάνατο της γυναίκας του), η ταινία, παρόλο που θέμα της είναι ο επικείμενος θάνατος, προσφέρει αντίθετα ένα όμορφο, αισιόδοξο μήνυμα για τη ζωή και τις απλές, όσο μικρές κι αν αυτές είναι, αυθεντικές χαρές της.

Νίνος Φένεκ Μικελίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα enetpress.gr

Smart Search Module