Μενού

MADE IN ITALY - Στράτος Κερσανίδης

Οι σχέσεις του Ρόμπερτ με το γιο του, Τζακ, είναι σχεδόν ανύπαρκτες για να μην πούμε εχθρικές. Όταν όμως θα κληρονομήσουν ένα μισογκρεμισμένο εξοχικό στην Τοσκάνη θα αποφασίσου να το ανακαινίσουν, κι αυτή θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους. Ταυτόχρονα θα γνωριστούν και με τους ντόπιους και ο Τζακ θα αναπολήσει τις στιγμές που έζησε με τη μητέρα του ενώ θα ερωτευτεί τη Νατάλια, μια όμορφη κοπέλα η οποία εργάζεται ως σεφ σε ένα τοπικό εστιατόριο.

Ο σκηνοθέτης σημειώνει: «Η έμπνευση μου για την ταινία προήλθε όταν έκανα διακοπές στην Τοσκάνη. Ομολογώ πως σκεφτόμουν για πολύ καιρό να υποδυθώ εγώ ο ίδιος τον Τζακ, αλλά πέρασε καιρός μέχρι η ιδέα να γίνει πράξη και αποφάσισα να δώσω το ρόλο σε κάποιον άλλο. Έτσι, μία διαφορετική ιδέα προέκυψε ξαφνικά και ανέλαβα να σκηνοθετήσω εγώ την ταινία, κάτι που δεν φανταζόμουν μέχρι τότε. Έβλεπα ξεκάθαρα την ταινία, ήξερα το παραμικρό γι’ αυτήν, μου ήταν αδύνατο να σκεφτώ άλλον να την σκηνοθετεί!

made in italy3

Στον πυρήνα της ταινίας υπάρχει μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στον πατέρα και το γιο του. Ήλπιζα πως με το να τους τοποθετήσω σε μια ξένη τοποθεσία, η οποία τους επιφυλάσσει μυστικά αλλά και αναμνήσεις, θα μου έδινε το πλεονέκτημα να εξερευνήσω καλύτερα τους χαρακτήρες τους. Ένιωθα πως αυτή η τοποθεσία, η Τοσκάνη, θα τους άλλαζε σαν ανθρώπους και θα τους έβγαζε στην επιφάνεια την πραγματική αγάπη μεταξύ τους.

Από την αρχή πίστεψα πως ήταν αναγκαίο να υπάρχει χιούμορ στην ταινία. Φυσικά και υπάρχουν και οι συναισθηματικές σκηνές, αλλά ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή πως ήθελα να κάνω μια ελπιδοφόρα ταινία. Θέλω το κοινό να αισθάνεται όμορφα και άνετα με τους εαυτούς τους και με τις ζωές τους από τη στιγμή που φεύγουν από τον κινηματογράφο, έχοντας δει την ταινία.

Από πολύ νωρίς, στο στάδιο της προ-παραγωγής, θεώρησα πως είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική συγκυρία να έχουμε στην ταινία το Λίαμ Νίσον μαζί με το γιο του, Μάικλ Ρίτσαρντσον. Είναι πραγματικά μεγάλο προνόμιο να διηγούμαστε αυτή την ιστορία με τους συγκεκριμένους ηθοποιούς. Μοιραστήκαμε πολλά στοιχεία μεταξύ μας που είχαμε κοινά με το υλικό μας και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε ένα ευχάριστο γύρισμα.

Όσον αφορά τα γυρίσματα στην Ιταλία, ομολογώ πως είχαμε ένα εξαιρετικό συνεργείο που δούλευε ασταμάτητα και ήταν όλοι πολύ ενθουσιασμένοι με την παραγωγή της ταινίας. Η Τοσκάνη είναι μία εκπληκτική τοποθεσία, ήταν μοναδική εμπειρία που δουλέψαμε εκεί».

Στράτος Κερσανίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα kersanidis.wordpress.com

Smart Search Module