Μενού

ΧΙΜΑΙΡΑ, Η - Άγγελος Πολύδωρος

1839 4

Μια ταινία για το απραγματοποίητο όνειρο, το φανταστικό, το αδύνατο να πραγματοποιηθεί, το οποίο για τον αρχαιολόγο Άρτουρ είναι η χαμένη του αγάπη η Μπενιαμίνα, που εμείς τη βλέπουμε όταν την φαντάζεται σε ρομαντικά flashback (και με κάδρα των super 8mm).  

Έχοντας μόλις βγει από τη φυλακή, ο χαρισματικός ραβδοσκόπος Άρθουρ συνεχίζει να ψάχνει την χαμένη του αγάπη. Θα επανασυνδεθεί με τη συμμορία των τομπαρόλι (τυμβωρύχων) μαζί μαζί με τους οποίους λεηλατούν ετρουσκικούς τάφους και συγκεντρώνουν τους αρχαίους θησαυρούς τους, που τους πουλούν στη μαύρη αγορά αρχαιοτήτων. Η περιοχή που ζουν τους διευκολύνει. Λίγο πιο πέρα είναι το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την κατασκευή του οποίου «θάφτηκαν» τα αρχαία που υπήρχαν προς μεγάλη χαρά των τομπαρόλι και του «Άγγλου» Άρτουρ ο οποίος όμως συνεργάζεται μαζί τους περισσότερο για τη χαρά του εντοπισμού παρά για τα χρήματα. Εκείνοι θέλουν τα χρήματα, ο Άρθουρ θέλει τη Μπενιαμίνα. Ό,τι κι αν κάνει σκοπός του είναι να ενωθεί ξανά μαζί της.

Η Αλίτσε Ρορβάχερ (του βραβευμένου για το σενάριο «Ευτυχισμένος Λάζαρος») έχει δημιουργήσει ένα εμμονικό, περιπετειώδες ταξίδι ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και των νεκρών, ανάμεσα στη φύση και στο τσιμέντο των πόλεων και των εργοστασίων («ζήτω η μονάδα παραγωγής ενέργειας που δίνει ζωή στους νεκρούς» πανηγυρίζουν οι τυμβωρύχοι), ανάμεσα στην έκσταση της αναζήτησης και τη μοναξιά του πρωταγωνιστή (έξοχος ο Τζος Ο’Κόνορ που έπαιζε και στο τηλεοπτικό «Στέμμα»).

Άγγελος Πολύδωρος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα amarysia.gr

Smart Search Module