Μενού

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ - Γιάννης Ζουμπουλάκης

2106_6

Τalk of the town πέρσι μετά την προβολή της στο φεστιβάλ του Τορόντο, αυτή η ταινία τρόμου, συμπαραγωγή Αμερικής – Αργεντινής, έχει ένα βασικό προσόν: δεν βλέπουμε ποτέ την πραγματική μορφή του κακού που διαβάζουμε στον τίτλο παρά μόνο τις βλαβερές συνέπειές του. Είτε στην θέα μιας ανθρώπινης μάζα σάπιου κρέατος παραμορφωμένου από το πύον, είτε στην ξαφνική επίθεση ενός σκυλιού σε ένα παιδί.

Αρα όλα, στην κυριολεξία όλα, είναι ανοιχτά, τίποτα δεν είναι συγκεκριμένο και έτσι τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει. Δύσκολη κατάσταση για τον κεντρικό ήρωα της ταινίας (Εζεκιέλ Ροντρίγκεζ) έναν αγρότη που έχει χωρίσει από την γυναίκα του και που μαζί με τον αδελφό του προσπαθεί να προστατεύσει τα παιδιά του.

Ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Ντεμιάν Ρούνια έχει στα χέρια του μια όντως πρωτότυπη ιδέα και στο μυαλό του όλον τον κινηματογράφο τρόμου που προφανώς ξέρει απ ’έξω και ανακατωτά. Με την δική του ταινία αποπειράθηκε να κάνει κάτι διαφορετικό μεν αλλά που την ίδια στιγμή φέρνει στην μνήμη εικόνες από «κάτι άλλο» – είτε αυτό λέγεται «Η νύχτα των ζωντανών νεκρών» του Τζορτζ Ρομέρο, είτε «Μακάβριοι εισβολείς» του Ντον Σίγκελ, είτε «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ.

Σε κάθε περίπτωση, το «Εκεί που το κακό παραμονεύει» είναι μια ταινία που ξαφνιάζει και μπορεί όντως να ενθουσιάσει, όχι μόνο τους φαν του είδους της αλλά όλους όσοι αναζητούν τον ξάφνιασμα.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

 

Smart Search Module