Μενού

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Γιάννης Γκακίδης

1833 2

Κάποιος μεθοδεύει δολοφονίες δημοσιογράφων με τρόπο που, να ενοχοποιείται η CIA, θέτοντας με αυτό τον τρόπο στο στόχαστρο της διεθνούς κοινής γνώμης τις ΗΠΑ. Αυτή με τη σειρά της ενεργοποιεί έναν αποσυρθέντα πράκτορα, για να διαλευκάνει την υπόθεση. Ο Φιλανδός Ρένι Χάρλιν ξέρει να στήνει τέτοιες ταινίες δράσης, τηρεί το εγνωσμένο πρωτόκολλο αυτού του είδους, με κυνηγητό, παλιομοδίτικη σωματική δράση με υπερβολές, διανθισμένα με την απαραίτητη δόση σύγχρονης τεχνολογίας. Η ταινία είναι εξαιρετική ως διάλειμμα για τους καταναλωτές των shopping centers, αλλά και άλλους λοιπούς ενδιαφερόμενους.

Το κυριότερο για τους έλληνες και ιδιαίτερα για του Σαλονικιούς, είναι ότι γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Δε θυμάμαι να έχω δει ταινία, τουλάχιστον ξένης παραγωγής, γυρισμένη στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα χρησιμοποιώντας τα λιγοστά κομμάτια που, έχουν απομείνει στην πόλη και έχουν το άρωμα και την αισθητική του παρελθόντος, με νεοκλασικά κτίρια και γραφικά δρομάκια. Πάντως εκτός των άλλων είδαμε και το πολυπόθητο μετρό της Θεσσαλονίκης και μάλιστα η στάση «Συντριβάνι» της Έκθεσης να σκαρφαλώνει στην Άνω Πόλη.

Απ’ ότι φαίνεται με το μετρό, εκτός από στελέχη της κυβέρνησης και κάποιους δημοσιογράφους, ταξίδεψαν και αστέρια του Χόλιγουντ. Φαντάζομαι να είναι τυχαίο και να μην υπήρξε χορηγία από την κυβέρνηση, για το καλό της πατρίδας. Να δούμε πότε και  το ταλαίπωρο κοινό θα ταξιδέψει με το μετρό. Η ταινία έχει το στοιχείο της προβολής της πόλης, μια και η καλή φωτογραφία του Φιλανδού Μάτι Ερικάινεν, συντελεί σ’ αυτό. Με τους Άρον Έκχαρντ, Νίνα Ντόμπρεβ, Κλίφτον Κόλλινς Τζ., Ίλφενς Χαντέρα, Άκη Σακελλαρίου.

Γιάννης Γκακίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα kemes.wordpress

Smart Search Module