Μενού

ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ - Νίκος Τσαγκαράκης

1261 1

Το 2011 η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Αμερικανικής Σαμόας είναι στιγματισμένη με μία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 31- 0 από την Αυστραλία, χωρίς ποτέ να έχει σκοράρει ούτε ένα γκολ. Έχοντας ζητήσει βοήθεια για να προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, υποδέχεται έναν στριφνό, «τελειωμένο»  ολλανδοαμερικανό προπονητή, σε πλήρη αντίθεση από τη θετικότητα και την αφέλεια που διακρίνει την τοπική κοινότητα.

Κομεντί βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, τα οποία προηγουμένως έχει επίσης καταγράψει το ομώνυμο ντοκιμαντέρ του 2014 από τους Μάικ Μπρετ και Στιβ Τζέιμισον.

Αφού αναγνωρίζει εξαρχής το κλισέ του ‘λευκού σωτήρα’ στο οποίο βασίζεται, η πλοκή νιώθει ελεύθερη να διασκεδάσει με τον εαυτό της και το κάνει αβίαστα, ευχάριστα, με σημαντική τη συμπεριληπτική υποπλοκή για την τρανς παίκτρια Τζάια, και με μια κατάληξη αληθοφανή και συνεπή με το μη- ανταγωνιστικό πνεύμα της κοινότητας, που αναδεικνύει τη σημασία της συμμετοχής και της ομαδικότητας πάνω από τη νίκη ως αυτοσκοπό.

Νϊκος Τσαγκαράκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα patris.gr

Smart Search Module