Μενού

GODZILLA MINUS ONE - Νίκος Τσαγκαράκης

1261 1

Σε μια υλικά κι ηθικά συντετριμμένη Ιαπωνία κατά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας πιλότος καμικάζι που εγκατέλειψε το καθήκον του, ηγείται της άμυνας ενάντια στον Γκοτζίλα, ένα γιγάντιο τέρας που αναδύεται από τη θάλασσα κι απειλεί να ισοπεδώσει το Τόκιο.

Περιπέτεια καταστροφής η οποία αποτελεί την 33η ταινία της ιαπωνικής εταιρείας Toho με ήρωα το διάσημο τέρας, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει παράλληλα και μια καινούρια αμερικανική εκδοχή μέσα από τις ταινίες της Warner Bros.

Χρησιμοποιώντας μόλις το 1/10 του προϋπολογισμού των αμερικάνικων ταινιών, περίπου δηλαδή 15 εκατομμύρια δολάρια, ο Γιαμαζάκι φτιάχνει μια πιο ολοκληρωμένη κι ουσιαστική ιστορία, μιλώντας με διαπεραστική μελαγχολία για τον φόβο, τη γονικότητα, το ατομικό και το συλλογικό τραύμα, διατηρώντας παράλληλα το -θεμελιώδες για το είδος- θέαμα πειστικό κι εντυπωσιακό. Μόνο παράπονο, η απότομη κι απροετοίμαστη εμφάνιση του τέρατος από την πρώτη σκηνή, η οποία στερεί από την πλοκή ένα προβλέψιμο, αλλά προσδοκώμενο τέχνασμα.

Νϊκος Τσαγκαράκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα patris.gr

Smart Search Module