Μενού

HOW TO HAVE SEX - Άγγελος Πολύδωρος

Μια ταινία, ντεπούτο της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, που αποτυπώνει τις διακριτικά κρυμμένες κοινωνικές πιέσεις γύρω από το σεξ, τις προσδοκίες ειδικά των έφηβων κοριτσιών και τις πρώτες απογοητεύσεις, επακόλουθα άγνοιας, έλλειψης διαλόγου και συζήτησης γύρω από αυτό το θέμα.

Τρεις βρετανίδες στην εφηβεία τους, η Τάρα (η Μία ΜακΚένα-Μπρους που σαφώς υπερτερεί ερμηνευτικά και κερδίζει τις εντυπώσεις), η Σκάι (Λάρα Πικ) και η Εμ (Ένβα Λιούις) πηγαίνουν διακοπές στα Μάλια της Κρήτης ελπίζοντας να κάνουν το καλύτερο καλοκαίρι όλων των εποχών, να πιούν χωρίς έλεγχο, να χορέψουν μέχρι τελικής πτώσης, να κάνουν όσο σεξ θέλουν. Ό,τι επιζητούν όλοι οι έφηβοι στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Όμως η Τάρα θεωρεί προσωπική της υποχρέωση να κάνει για πρώτη φορά σεξ, ενώ οι κολλητές της ενώ τη βοηθούν στον σκοπό της, ζουν στο δικό τους αβέβαιο κόσμο με την Εμ, να σκέφτεται το «ακαδημαϊκό» της μέλλον. Η Τάρα τα δοκιμάζει όλα στα κλαμπ του κεντρικού δρόμου, μέχρι που γνωρίζεται με μερικά αγόρια ελπίζοντας να της χαρίσουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι. Μη θεωρείτε όμως ότι τα αγόρια είναι κάποιοι κατασταλαγμένοι τύποι. Απλά θα συμβάλλουν στη χαώδη κατάσταση που βιώνουν οι έφηβες και έχει πλάσει χωρίς διάθεση διδακτισμού η Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, μαζί με την ξέφρενη μουσική του Τζέιμς Τζάκομπ και την έντονη χρωματικά φωτογραφία του Νίκολας Κανιτσιόνι.

Συνολικά, μια ταινία ενηλικίωσης με ευρωπαϊκή ματιά, η οποία κέρδισε Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο τμήμα Un Certain Regard του Φεστιβάλ Κανών και τη Χρυσή Αθηνά Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Άγγελος Πολύδωρος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα aggelospolidoros.blogspot.com

Smart Search Module