Μενού

ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ, ΤΟ - Στράτος Κερσανίδης

2011 5

Μητέρα και γιος

Η Θελμά μεγαλώνει μόνη τον 12χρονο γιο τη Λουί. Μια μέρα όμως ένα αυτοκίνητο χτυπά τον μικρό στο δρόμο και μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου διατηρείται στη ζωή με τεχνητό κώμα. Μετά από το πρώτο σοκ η μητέρα του προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο για εκείνον και όταν ανακαλύπτει ένα τετράδιο στα πράγματά του όπου αναγράφει τα όσα θέλει να κάνει «πριν από το τέλος του κόσμου», εκείνη αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του ελπίζοντας πως έτσι θα τον βοηθήσει.

Επιθυμίες όπως να υπογράψει ένας ιάπωνας δημιουργός μάνγκα επάνω στο σκέιτ του, να ζητήσει συγνώμη από μια συμμαθήτριά του, να κολυμπήσει με τις φάλαινες, να γνωρίσει τον πατέρα του κ.α. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η Θελμά θα γνωρίσει πραγματικά τον γιο της και θα νιώσει καλύτερα.

Με μία υπέροχη Αλεξαντρά Λαμί στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Λιζά Αζουελός με «Το βιβλίο των θαυμάτων» (La chambre de marveilles), μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ζουλιέν Σαντρέλ (2018). Πρόκειται για μια ευαίσθητη ιστορία, με θέμα τη μητρική αγάπη. Ιδιαίτερα συγκινητική ταινία που δύσκολα βλέποντάς την δεν θα δακρύσετε. Αυτό είναι και το μεγάλο της ατού: η συγκίνηση! Κατά τα άλλα, εκτός από τις όμορφες εικόνες και το ανθρώπινο θέμα, η ταινία κινείται σε ρηχά νερά χωρίς όμως να είναι κακή.

Στράτος Κερσανίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα kersanidis.wordpress.com

Smart Search Module