Μενού

2 ΑΛΦΡΕΝΤ, ΟΙ - Γιάννης Καντέα Παπαδόπουλος

1818 4

Ανά στιγμές χαριτωμένο και αυτοσαρκαστικό μπούμερ χιούμορ, που όμως εξαντλεί σύντομα τις ιδέες του και επαναλαμβάνεται, σε μια τσαχπίνικη μα ξέπνοη κωμωδία.

Ένας άνεργος και χρεωμένος πενηντάρης καλείται να αποδείξει πως είναι ικανός να αναθρέψει τα παιδιά του, έτσι βρίσκει μια υποσχόμενη δουλειά, έχοντας ωστόσο αποκρύψει πως είναι πατέρας. Ένα μυστικό που τώρα πρέπει να κρύψει πάση θυσία, αν δεν θέλει να επιστρέψει στην ανεργία.

Τσαχπίνικη κωμωδία με ανά στιγμές χαριτωμένο και αυτοσαρκαστικό boomer χιούμορ, το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις όταν σατιρίζει τον σουρεαλισμό των θέσεων εργασίας στον σύγχρονο καπιταλισμό. Όπως η δουλειά που πιάνει ο κεντρικός ήρωας, στην οποία κανείς δεν είναι σίγουρος με τι ασχολείται ακριβώς, ενώ όλοι μιλούν με αρκτικόλεξα και αγγλικούς όρους, που σημαίνουν τίποτα και τα πάντα. Ή, έπειτα, η ολιγόωρη απασχόληση που βρίσκει ένας φίλος του αντικαθιστώντας διαδηλωτές σε πορείες, στις οποίες δεν μπορούν να παρευρεθούν οι ίδιοι! Η έννοια της ανάθεσης σε άλλα επίπεδα… Αστεία σαν τα παραπάνω βέβαια εξαντλούνται πολύ γρήγορα και καταλήγουν να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά, σε μια ταινία που αδυνατεί να διατηρήσει τη ζωντάνια της και βασίζεται μόνο στο, απλώς επαρκές, κωμικό τακτ του βετεράνου πρωταγωνιστή Ντενί Πονταλιντές.

Γιάννης Καντέα Παπαδόπουλος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα athinorama.gr

Smart Search Module