Μενού

ΕΧΘΡΟΣ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ, Ο - Θοδωρής Δημητρόπουλος

1833 3

Ο Αντουάν και η Όλγκα είναι ένα ζευγάρι από τη Γαλλία που μετακομίζει σε ένα μικρό χωριό στην ισπανική Γαλικία, όπου αγοράζουν μια αγροικία και ένα μικρό κομμάτι γης. Το ευγενικό, φιλήσυχο ζευγάρι έχει τις καλύτερες προθέσεις: επιθυμούν να ζήσουν ήρεμα κοντά στη φύση, καλλιεργώντας λαχανικά και ανακαινίζοντας παλιά σπίτια. Για να έρθουν κοντά με τους ντόπιους, μάλιστα, αποφασίζουν να μάθουν γαλικιανά, τη ντόπια γλώσσα την οποία μιλάει η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού.

Όμως, τα ειδυλλιακά αυτά σχέδια δε θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα. Όταν το ζευγάρι αρνηθεί να συναινέσει στη δημιουργία αιολικής φάρμας στην περιοχή, η οποία θα έφερνε χρήματα στους κατοίκους, οι ντόπιοι, με επικεφαλής δύο αδέρφια, θα πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Αρχικά, θα δείχνουν στο ζευγάρι ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι, αλλά σιγά-σιγά οι απειλές θα ενταθούν με επικίνδυνες συνέπειες…

Ο πάντα καθηλωτικός Ροντρίγκο Σορογκόγιεν (“Έκπτωτος”, “Κανείς Δε Μπορεί να μας Σώσει”) επιστρέφει με ένα θεματικά επίκαιρο κοινωνικό θρίλερ που ακολουθεί έναν επιβλητικό κεντρικό ήρωα (ο φοβερό Ντενί Μινοσέ που αξίζει να μάθουν όλοι το όνομά του) σε μια βραδυφλεγη άφιξη σε μια κόλαση που βρισκόταν πάντα γύρω του. Καθώς ο κλοιός σφίγγει, οδηγώντας στην εντυπωσιακά απρόσμενη τρίτη πράξη, το φιλμ αναδεικνύει πτυχές ηθικής σαθρότητας και κοινωνικής πίεσης, όσο και ξετυλίγει μια ακτινογραφία ενός κόσμου με διαλυμένο κοινωνικό ιστό μπροστά στην επιβολή μιας προόδου για την οποία κανείς δεν είναι έτοιμος.

Θοδωρής Δημητρόπουλος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα news247.gr

Smart Search Module