Μενού

ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΤΑ - Γιάννης Ζουμπουλάκης

1821 5

Τι σημαίνει για μια γυναίκα μια ερωτική σχέση στην οποία ο σύντροφος έχει ανήλικο παιδί από άλλο γάμο; Υπό φυσιολογικές συνθήκες το παιδί οφείλει να είναι πάντα η προτεραιότητα του γονέα, ο οποίος αναγκαστικά θα πρέπει να πατά φρένο στις επιθυμίες του, βιολογικές ή άλλες. Πως όμως η σύντροφος θα πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση; Τι πρέπει να προσέξει, ποια λάθη είναι ανεπίτρεπτο να κάνει;

Όλα αυτά τα ερωτήματα τίθενται με προσοχή και άψογη σεναριακή φροντίδα στην ταινία της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι που χωρίς καμία αμφιβολία διαθέτει γερό θέμα, διαχρονικά επίκαιρο και όχι ιδιαίτερα σχολιασμένο στον κινηματογράφο. Η σκηνοθέτρια κρύβει αρκετούς άσους στο μανίκι της ώστε να κινεί διαρκώς το ενδιαφέρον ενώ παρακολουθεί την σχέση της γυναίκας (Βιρζινί Εφιρά) με τον καινούργιο σύντροφο της (Ροσντί Ζεμ), πατέρα ενός παιδιού από άλλο γάμο.

Κομβικό ρόλο για παράδειγμα στην συγκεκριμένη ιστορία δεν θα παίξει μόνο το ίδιο το παιδί (Κάρι Φερέιρα Κονσάλβε) αλλά και η πρώην σύζυγος (Κιάρα Μαστρογιάνι). Αποφεύγοντας τις μελοδραματικές ευκολίες αλλά χωρίς ποτέ να χάνει το βαθύ συναισθηματικό της χαρακτήρα, η ταινία καταφέρνει να «αγκαλιάσει» το δύσκολο θέμα της από όλες τις πλευρές του και με εντιμότητα να βάλει στο τραπέζι σοβαρά ζητήματα που μπορούν να προκαλέσουν συζήτηση. Επίσης, δεν αρνείται το χιούμορ σε συνάρτηση με το βαθύ ψυχολογικό τραύμα, ενώ οι δύο πρωταγωνιστές έχουν εμφανώς χημεία, με την Εφιρά να κερδίζει στα σημεία καθώς η ταινία είναι σχεδόν αποκλειστικά πάνω της.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

 

Smart Search Module