Μενού

ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ, ΤΑ - Νίνος Φένεκ Μικελίδης

1808 3

Καπου ανάμεσα στις κωμωδίες του Χόλιγουντ, γνωστές ως screwball comedies και τις ελαφρές κωμωδίες της νουβέλ βαγκ (εκείνες ιδιαιτέρα του Φιλίπ Ντε Μπροκά), κινείται η χιουμοριστική αυτή ρομαντική, με φαρσικά στοιχεια, περιπέτεια, τρίτη σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού Λουί Γκαρέλ, γιου του γνωστού σκηνοθέτη Φιλίπ Γκαρέλ.

Με τον Γκαρέλ να ερμηνεύει τον Αμπέλ, ένα νεαρό χήρο, τουριστικό οδηγό σε ενυδρείο, ο οποίος αντιμετωπίζει με υποψία το γάμο της μεσήλικης μητέρας του, Σιλβί (Ανούκ Γκρινμπέργκ), με τον από φυλακισμένο για κλοπές Μισέλ (Ροσντί Ζεμ), τον οποίο γνώρισε σε φυλακη κοντά στο Παρίσι, όταν αυτή δίδασκε εκεί υποκριτική στους φυλακισμένους. Σύντομα όμως ο Αμπελ, μαζί με την Κλεμάνς (Νοεμί Μερλάντ), τη στενή φίλη της νεκρής γυναίκας του, για να βοηθήσουν τον Αμπέλ να γλιτώσει από ένα δοσμένο με παράξενους όρους ανθοπωλείο, αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε μια κλοπή χαβιαριού για να μπλέξουν με έναν επικινδυνο κινέζο μαφιόζο.

Ο Γκαρέλ παίζει ανάμεσα στην υποκριτική και την αλήθεια, το ψέμα και τον έρωτα, με τα διάφορα πρόσωπα να εκμεταλλεύονται τους καλογραμμένους, συχνά με χιούμορ, διαλόγους τους για να φτιάξουν χαρακτήρες καλοσυνάτους, αν και για διάφορους λόγους αποτυχημένους, που προσπαθούν, αν και όχι πάντα με επιτυχία, να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Δημιουργώντας το ρυθμό και την απαραίτητη άνεση που απαιτεί η αναπτυγμένη με έξυπνα ευρήματα πλοκή. Με τον ηθοποιό Γκαρέλ και την Νοεμί Μερλάντ, στο εξαιρετικό ντουέτο, με τον Αντέλ και την Κλεμάνς να υποκρίνονται το ερωτευμένο ζευγάρι για να αποσπάσουν την προσοχή από την κλοπή, να δημιουργούν μια από τις πιο όμορφες σκηνές της πνευματώδους αυτής ταινίας.

Νίνος Φένεκ Μικελίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα enetpress.gr

Smart Search Module