Μενού

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΨΥΧΗ: Η ΠΟΡΦΥΡΗ ΠΟΡΤΑ - Θοδωρής Δημητρόπουλος

1833 3

Πέμπτη ταινία στο “Insidious” franchise, αλλά πρώτη που συνεχίζει την ιστορία από εκεί που την άφησε το στοιχειωτικό κλείσιμο του δεύτερου κεφαλαίου, 10 χρόνια πριν. Ο Τζος (Πάτρικ Γουίλσον, εδώ για πρώτη φορά και στην καρέκλα του σκηνοθέτη) πηγαίνει τον γιο του, Ντάλτον (Τάι Σίμπκινς, που κρατά τον ρόλο που είχε ως πιτσιρικάς στα πρώτα φιλμ) στο κολέγιο για να ξεκινήσει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής του. Όμως οι μεταφυσικές παρουσίες από το Πέρα συνεχίζουν να τους στοιχειώνουν– έχοντας στα ενδιάμεσα χρόνια οδηγήσει τον Τζος στην αμφισβήτηση και την απομόνωση.

Από τα αληθινά καλά franchise τρόμου του σύγχρονου σινεμά, με τον μαιτρ του μοντέρνου τρόμου Τζέιμς Γουάν να σκηνοθετεί τα δύο πρώτα φιλμ και τον Λι Γουάνελ (“Ο Αόρατος Άνθρωπος”, “Upgrade”) το πρίκουελ τρίτο. Εδώ η ιστορία και κυρίως το περιβάλλον στο οποίο εξελίσσεται, απομακρύνονται κάπως από τα κλασικά στοιχεία της σειράς, κι ενώ στην θλιμμένη ιστορία του πατέρα σχεδόν υπάρχει ενδιαφέρον δραματικό υλικό, η ταινία τελικά επιλέγει μια κάπως πιο συμβατική δραματική οδό, εστιάζοντας σχετικά πιο ανέμπνευστα στον γιο και μια στάνταρ ιστορία ενηλικίωσης.

Κι ενώ ο Γουίλσον σίγουρα δεν καδράρει την απειλή στους κενούς χώρους με τον τρόπο που το κάνει ο Γουάν, η αλήθεια είναι πως φαίνεται μια καλή αίσθηση αφήγησης ιστορίας τρόμου στη ματιά του. Περνάει η ώρα με αυτό το νέο κεφάλαιο του “Insidious” (χωρίς να είναι κάτι αληθινά εξέχον), αλλά θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τυχόν επόμενο βήμα του Πάτρικ Γουίλσον ως σκηνοθέτη.

Θοδωρής Δημητρόπουλος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα news247.gr

Smart Search Module