Μενού

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ - Στράτος Κερσανίδης

1804 2

Πέντε ιστορίες που κάτι μας θυμίζουν

Τα σκυλάκια τους γίνονται η αφορμή ώστε ένας άνδρας και μια γυναίκα που ζουν σε γειτονικά διαμερίσματα να γνωριστούν. Χωρίς όμως να έχει συμβεί κάτι μεταξύ τους, εμφανίζεται ο σύντροφος της κοπέλας και εκείνη τρομαγμένη κρύβει το νέο της φίλο.

Ένας άνδρας ενώ περιμένει στο μπαρ ένα φιλικό του ζευγάρι γνωρίζεται με μια κοπέλα. Το ζευγάρι όμως ανακαλύπτει κάτι που ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στη διαφαινόμενη σχέση του φίλου τους με την κοπέλα. Να του το πουν ή όχι;

Τρεις φίλες ηθοποιοί συναντιούνται σε μια οντισιόν. Η παρουσία ενός άνδρα, που τον γνωρίζουν και οι τρεις, θα τις κάνει να θυμηθούν μια παλιά ιστορία. Ταυτόχρονα όμως θα έρθουν κι άλλες αποκαλύψεις.

Ένας καθηγητής και η πολύ νεότερη πρώην φοιτήτριά του, διατηρούν σχέση. Η συνάντησή του σε ένα εστιατόριο θα καταλήξει επεισοδιακή καθώς ο καθηγητής θα ανακαλύψει πως η κοπέλα σχεδιάζει να τον χωρίσει.

Μια φωτογραφία που βγήκε στο Παρίσι θα δημιουργήσει προβλήματα σε ένα ζευγάρι καθώς θα αποκαλυφθεί μια παλιά ερωτική σχέση του άνδρα. Μια ιστορία που έμεινε πίσω αλλά που ξαφνικά πυροδοτεί εντάσεις αλλά και οδηγεί σε μεγάλες αποφάσεις.

Πέντε ιστορίες με πρωταγωνιστές διάφορους χαρακτήρες σε μια ιδιαίτερα έξυπνη σπονδυλωτή ταινία. Το μοναδικό κοινό στοιχείο μεταξύ τους είναι ο χώρος, δηλαδή η Βαρκελώνη. Τίποτε άλλο δεν τους συνδέει εκτός από το γεγονός πως ο καθένας και η καθεμία από αυτούς τους χαρακτήρες αντιμετωπίζουν προκλήσεις και προβλήματα, αναζητούν διεξόδους και λύσεις αλλά πάνω απ’ όλα προσπαθούν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους μέσα σε απροσδόκητες καταστάσεις.

Με χιούμορ, καλοδουλεμένο σενάριο, και θαυμάσιους χαρακτήρες ο Σεσκ Γκέι με την ταινία «Αυτά που δεν λέγονται» (Historias para non contrar) δημιουργεί ένα απολαυστικό κινηματογραφικό κοκτέιλ που μας κάνει και γελάμε με καταστάσεις που μπορεί και να μας φανούν γνώριμες. Γέλιο ανάμικτο με συγκίνηση καθώς οι ανθρώπινες ιστορίες και οι καταστάσεις που αφηγείται κουβαλούν μέσα τους την πραγματική ζωή, χωρίς μεγεθύνσεις και υπερβολές. Αυτή είναι η ζωή μας και καλά θα κάνουμε να την αντιμετωπίζουμε με χιούμορ, μας λέει ο σκηνοθέτης, ο οποίος καταφέρνει με απλότητα και ειλικρίνεια να ξεδιπλώσει ιστορίες και συναισθήματα μέσα από πέντε πανέξυπνες, διασκεδαστικές ιστορίες.

Στράτος Κερσανίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα kersanidis.wordpress.com

Smart Search Module