Μενού

MAFIA MAMMA - Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

1909 2

Δεύτερη Τόνι Κολέτ για αυτήν την εβδομάδα. Αυτή τη φορά ως Κριστίν, που πιάνει τον άντρα της να την κερατώνει, την ίδια περίοδο που το παιδί της ετοιμάζεται για σπουδές. Όταν θα κληθεί να αποχαιρετήσει έναν συγγενή [με τον οποίο δεν είχε πολλά-πολλά] στην Ιταλία με πληρωμένα όλα τα έξοδα, θα αισθανθεί ότι το σύμπαν της προσέφερε διακοπές και χαλάρωση. Δυστυχώς, η Μπιάνκα (Μόνικα Μπελούτσι), θα την επαναφέρει γρήγορα στην πραγματικότητα, όταν της αποκαλύψει ότι ο νεκρός συγγενής της ήταν αρχηγός της μαφίας και στη διαθήκη του της αφήνει την αυτοκρατορία του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παλιάς κοπής κωμωδία που παρ’ όλα τα κλισέ της, γεμίζει με ενέργεια από την Τόνι Κολέτ, η οποία δεν διστάζει στιγμή να τσαλακωθεί. Η σκηνοθέτης του «Λυκόφωτος» και του «Μου λείπεις ήδη» Κάθριν Χάρντγουικ, συνεργάζεται με τη σκηνοθέτη και συγγραφέα του «Μαντάμ», δημιουργούς που έχουν ξανασυνεργαστεί με την Αυστραλή ηθοποιό και -πιθανότατα- γνώριζαν την άγνωστη στο ευρύ κοινό πτυχή του ταλέντου της: την αμεσότητα.

Η κακοσχεδιασμένη στο χαρτί φάρσα, σαν τσιχλόφουσκα για το μυαλό, δείχνει πως μπορούν να αναδυθούν κωμικά ταλέντα που έχουν ήδη κατηγοριοποιηθεί.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ertnews.gr

Smart Search Module