Μενού

ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ - Δέσποινα Τριανταφυλλίδου

Ο Αβραάμ (Μπεν Κίνγκσλεϊ), πράκτορας της Μοσάντ, πέφτει σε δυσμένεια. Οι επικεφαλής, όμως, της οργάνωσης του δίνουν μια τελευταία ευκαιρία, αναθέτοντάς του να ξεσκεπάσει μια εταιρεία που συνεργάζεται με τους Σύριους, παρέχοντάς τους χημικά όπλα. Ο νέος πράκτορας της Μοσάντ, Ντάνιελ, (Ιτάι Τιράν) γιος αγαπημένου συνεργάτη του Αβραάμ, αναλαμβάνει να τον επιτηρεί με στόχο την εκπλήρωση της αποστολής, ενώ η αινιγματική Άντζελα (Μόνικα Μπελούτσι) ξυπνά συναισθήματα.

Η πλοκή βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Σίγουρα αυτό που περιγράφει είναι η καθημερινότητα των μυστικών πρακτόρων. Θα ήθελα πραγματικά να μάθω τη γνώμη που σχηματίζουν, όταν βλέπουν ένα κατασκοπικό θρίλερ, γιατί αυτό το «Δίκτυο Κατασκόπων» εξαντλεί κάθε ψύχραιμο παρατηρητή. Μέχρι να συντονιστούν οι πληροφορίες του σεναρίου έχουμε φτάσει στη μέση της πλοκής, όπου και εκεί το μπέρδεμα συνεχίζεται. Αν και ο χαλαρός ρυθμός της θα έδινε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την υπόθεση, όλα τείνουν σε μια ανακατωσούρα.

Έξω από την ανακατωσούρα μένει η σχέση του Αβραάμ με τον Ντάνιελ. Όποτε βλέπουμε τον Μπεν Κίνγκσλεϊ δεν γίνεται να μην θυμηθούμε ότι κάποτε υποδύθηκε εξαιρετικά τον Γκάντι. Η καθαρότητα των συναισθημάτων χαρακτηρίζει πάντα τις ερμηνείες του. Ο Αβραάμ έχει μόνο ανθρώπινη διάσταση. Οι πλευρές του πράκτορα γίνονται για μας ανώφελες, ενώ η προσέγγισή του στον Ντάνιελ εκφράζει την αγάπη τους προς αυτόν, σαν την αγάπη που ενώνει έναν πατέρα με τον γιο του. Αν έχετε εμπιστοσύνη στον Κίνγκσλεϊ, προχωρήστε άφοβα! 


Δέσποινα Τριανταφυλλίδου
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα eleftheria.gr

Smart Search Module