Μενού

ANT-MAN ΚΑΙ WASP: ΚΒΑΝΤΟΜΑΝΙΑ - Τάσος Ντερτιλής

ΣΥΝΟΨΗ: Στη νέα ταινία των Marvel Studios, «ANT-MAN ΚΑΙ WASP: ΚΒΑΝΤΟΜΑΝΙΑ», η οποία ξεκινά την 5η φάση του MCU, οι υπερήρωες συνεργάτες Scott Lang (Paul Rudd) και Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) επιστρέφουν στις περιπέτειές τους σαν Ant-Man και Wasp. Οι δυο τους, με τους γονείς της Hope, Hank Pym (Michael Douglas) και Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer), η οικογένεια εξερευνά τον Κβαντικό Κόσμο, όπου αλληλοεπιδρούν με νέα παράξενα πλάσματα και ξεκινούν μια περιπέτεια που θα τους ωθήσει πέρα απ’ οτιδήποτε θεωρούσαν πιθανό. Ο Jonathan Majors συμμετέχει στην περιπέτεια στον ρόλο του Kang.

Ο Scott Lang και η Hope Van Dyne, μαζί με τον Hank Pym και την Janet Van Dyne, αναγκάζονται να εισχωρήσουν στον Κβαντικό κόσμο όπου αλληλοεπιδρούν με νέα παράξενα πλάσματα. Εκεί ξεκινούν μια περιπέτεια που θα τους ωθήσει πέρα απ’ οτιδήποτε θεωρούσαν πιθανό.

1792 4

Η 31η ταινία του Marvel Cinematic Universe αποτελεί και την εισαγωγή στην 5η φάση των περιπετειών της Marvel, χωρίς να συνυπολογίσουμε διάφορες αυτόνομες τηλεοπτικές σειρές που παρεμβάλλονται και κάνουν τη ζωή δύσκολη ακόμη και του πιο υπομονετικού fan. Από ότι φαίνεται πάντως η φάση δεν αρχίζει και τόσο καλά, με μια ταινία ανάμεσα σε οικογενειακή κομεντί περασμένη από την κιτς αισθητική του Lost in Space, ξαναζεσταμένη παραλλαγή του Star Wars, χαρακτήρες που μοιάζουν να περίσσεψαν από το Dune και ψηφιακά εφέ με το καντάρι. Αγαπάμε την Μισέλ Φάιφερ που καταφέρνει να δώσει ένα αέρα αξιοπρέπειας στα τεκταινόμενα, ο Πολ Ραντ παραμένει συμπαθής ως κατά λάθος ήρωας της διπλανής πόρτας αλλά κατά τα λοιπά η πλοκή μοιάζει σαν multiverse παραλλαγή της ίδιας ηρωικής συνταγής. Αφελές, κοινότοπο και μάλλον υπερβολικής διάρκειας, παρόλα αυτά αφήνει κατά διαστήματα να ξεφύγουν κάποιες σκηνοθετικές αναλαμπές του Πέιτον Ριντ που το κάνουν απολαυστικό.

Τα παιδιά θα διασκεδάσουν χωρίς να δίνουν και ιδιαίτερη σημασία στο who is who ενώ οι fans του franchise μάλλον θα το ανεχθούν, αναμένοντας τη συνέχεια.

Τάσος Ντερτιλής
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα grandmagazine.gr

Smart Search Module