Μενού

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΤΟ - Θοδωρής Δημητρόπουλος

Ένας χήρος άντρας συνηθισμένος στη ρουτίνα της ζωής του μένει χωρίς δουλειά και, μην έχοντας πλέον αποκούμπι και κάτι να γεμίζει την καθημερινότητά του, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του. Όμως ένα ζευγάρι μετακομίζει δίπλα του και διαρκώς τον διακόπτει μέχρι που, σταδιακά, αρχίζει να δίνει νέο νόημα στη ζωή του.

1754 1

Ο Μαρκ Φόρστερ του “Finding Neverland” και του “Χορού των Τεράτων” διασκευάζει το βιβλίο “A Man Called Ove” που είχε προηγουμένως μεταφερθεί στην οθόνη με το ομώνυμο σουηδικό φιλμ, υπογραμμίζοντας με κάθε πιθανό τρόπο –από τα παιξίματα μέχρι την παιχνιδιάρικη μουσική– την χαριτωμενίστικη διάσταση ενός στόρι που μάλλον απαιτεί έναν πιο επιδέξιο χειρισμό. Το μπλακ χιούμορ είναι πάντα ευπρόσδεκτο φυσικά, αλλά εδώ δεν έχουμε αυτό, όσο ένα διαρκές κλείσιμο του ματιού που υποσκάπτει τον κεντρικό χαρακτήρα και την ιστορία του.

1754 2

Η οποία ιστορία αναπτύσσεται σε μια σειρά από φλάσμπακ, άλλα γλυκά κι άλλα στα όρια του κριντζ, γεμίζοντας έτσι τα κενά στη σκιαγράφηση του κεντρικού ήρωα όσο εκείνος αρχίζει θέλοντας και μη να έρχεται σε περισσότερη επαφή με τους γείτονές του. Ο Τομ Χανκς είναι αβίαστα καλός στον ρόλο, καθώς ξέρει με τεράστια σιγουριά και ευκολία πώς να διαχειριστεί τόσο τις ανάλαφρες όσο και τις βαρύτερα δραματικές στιγμές. Γύρω του ένα σύνολο χαρακτήρων φλερτάρουν με το σχηματικό καθώς η ιστορία χτυπά κάθε αναμενόμενη δραματική στροφή– πείτε το κλισέ ή πείτε το συγκινητικά γνώριμο, ό,τι δουλέψει για τον κάθε θεατή. Αν μη τι άλλο, στο τέλος θα συγκινηθείς.

Θοδωρής Δημητρόπουλος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα news247.gr

Smart Search Module