Μενού

WHITNEY HOUSTON:I WANNA DANCE WITH SOMEBODY - Κώστας Ζαλίγκας

Είτε έλειπε αυτή η βιογραφία από τη ζωή σας είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι είναι αδύνατον να μένει κανείς ασυγκίνητος όταν ακούει αυτή τη φωνή να ξεδιπλώνει τα μοναδικά χαρίσματά της, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τα τραγούδια που ερμήνευσε στα πρώτα στάδια της καριέρας της. Και κάπως έτσι κυλάει αυτή η ταινία που είναι πραγματικά απολαυστική όταν δίνει χώρο στα τραγούδια, αλλά χάνει εμφανώς το ενδιαφέρον της όταν κατεβαίνει από τη σκηνή.

1745 5

Ευτυχώς η ταινία σφύζει από τα τραγούδια της Γουίτνεϊ Χιούστον και με αυτό τον τρόπο έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε το τεράστιο ταλέντο που ήταν. Παράλληλα, όμως, βλέπουμε και μια σχετικά άπειρη ηθοποιό, τη Ναόμι Ακι, να ενσαρκώνει αξιοπρεπώς τη σπουδαία τραγουδίστρια, ιδιαίτερα όταν εκείνη βρίσκεται στη σκηνή. Οι συγκρίσεις την αδικούν και θα λέγαμε ότι ένα κομμάτι της επιτυχίας του μουσικού μέρους της ταινίας πιστώνεται στη νεαρή ηθοποιό που έχει σκηνικό εκτόπισμα.

Συνολικά όμως το αποτέλεσμα είναι άνισο, καθώς η ταινία δεν εισχωρεί και πολύ βαθιά στη ζωή της Γουίτνεϊ Χιούστον μακριά από τους προβολείς. Αρνείται μάλιστα να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις περιπέτειές της με τις καταχρήσεις, τα ναρκωτικά και τον επεισοδιακό της γάμο, αφήνοντας αυτά τα κεφάλαια σε δεύτερο πλάνο.

Κώστας Ζαλίγκας
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα eleftherostypos.gr

Smart Search Module