Μενού

DELICIEUX, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ - Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

«Κανέλα, σαφράν, Τζίντζερ. Τους βαρέθηκα. Θα μαγειρεύω με τα δικά μου μυρωδικά». Κάπως έτσι θα δημιουργηθεί το πρώτο εστιατόριο με τη μορφή που τα γνωρίζουμε σήμερα. Κάπως έτσι γεννήθηκε το πρώτο εστιατόριο του κόσμου που στηρίχτηκε στη γαστρονομία και όχι στην επιβίωση των πελατών. Ο μάγειρας Μανσερόν θα χάσει τη δουλειά του όταν ο Δούκας του Σαμφόρ θιχτεί από το ανατρεπτικό του πιάτο. Όταν μια μαθητευόμενή του τον πείσει να επιστρέψει πίσω από τον πάγκο, θα πάρει την εκδίκηση του με νέες γεύσεις και ιδέες. Σε αντίθεση με το «Σοκολάτα σε καυτό νερό» και τη «Γιορτή της Μπαμπέτ», εδώ αισθάνεσαι περισσότερο τη μπαρόκ ατμόσφαιρα από ότι τις γεύσεις και τα αρώματα. Ενδιαφέρουσα ιστορία, χωρίς επίγευση.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ertnews.gr

Smart Search Module