Μενού

DEVOTION: ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ - Γιάννης Ζουμπουλάκης

Αυτή η πολεμική/ αεροπορική περιπέτεια θαρρείς ότι προέκυψε από τα …αέρια που άφησαν πίσω τους τα αεριωθούμενα του «TopGunMaverick» •  φτωχός συγγενής του στην κυριολεξία και με ηθοποιούς που όσο καλά και αν παίζουν είναι αδύνατον να φτάσουν τον… αέρα  του Τομ Κρουζ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένας από τους δευτεραγωνιστές στο Μάβερικ, ο Γκλεν Πάουελ, είναι πρωταγωνιστής εδώ!

1701 1

Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Τζέι Ντι Ντίλαρντ μιλά για την σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο πιλότους του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, έναν λευκό (Πάουελ) και έναν μαύρο (Τζόναθαν Μέιτζορς) την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και της εμπλοκής των ΗΠΑ στον εμφύλιο πόλεμο της Κορέας. Μέχρι την κλιμάκωση του τέλους, η δράση είναι εξαιρετικά περιορισμένη (ως ανύπαρκτη), οι διάλογοι ασταμάτητοι και  προβλέψιμοι (σχεδόν περιμένεις τον μονόλογο – παράπονο για θέματα ρατσισμού του μαύρου πιλότου) και το κίνητρο για να παρακολουθήσεις την ιστορία ελάχιστο.

Για την ακρίβεια, η πιο …«ζωντανή» σκηνή της ταινίας, έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις και είναι όταν τα παλικάρια του Πολεμικού Ναυτικού γνωρίζουν την… Ελίζαμπεθ Τέιλορ (Σερίντα Σουόν) στη  γαλλική Ριβιέρα και παίζουν μαζί της στο καζίνο του Μόντε Κάρλο.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

 

Smart Search Module