Μενού

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ - Γιάννης Ζουμπουλάκης

H καλή ερμηνεία της νεαρής ηθοποιού Χέιζελ Ντάουπ είναι ο μόνος πραγματικός λόγος για να παρακολουθήσει κανείς το ιρλανδέζικο θρίλερ της προερχόμενης από την τηλεόραση και τον χώρο των μουσικών βίντεο Κέιτ Ντόλαν στο οποίο η πρώτη υποδύεται την σημαδεμένη στο πρόσωπο έφηβη που αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με την μητέρα της (Κάρολιν Μπράκεν).

1710 3

Μυστικά από το παρελθόν αναδύονται σε ένα πολύ δυσάρεστο παρόν με την Τσαρ (Ντάουπ) να δέχεται μπούλινγκ από τις συμμαθήτριές της στο σχολείο και τρόμο μέσα στο ίδιο της το σπίτι, τόσο από την μητέρα που ενίοτε μετατρέπεται σε τέρας όσο και από την γιαγιά της (Ινγκριντ Κρέιγκι) που γνωρίζει περισσότερα απ’ όσα θέλει να δείχνει. Η ταινία που είναι η πρώτη μεγάλου μήκους δημιουργία μυθοπλασίας της Ντόλαν, επιδιώκει να πλάσει μια ρεαλιστική ατμόσφαιρα τρόμου μέσα σε ένα μεταφυσικό πλαίσιο, έτσι όπως περίπου είχε πετύχει ο πρώτος διδάξας σε αυτό το είδος, ο Γουίλιαμ Φρίντκιν στον «Εξορκιστή».

Σύντομα όμως γίνεται αντιληπτό ότι πολλά από τα οποία βλέπουμε θα παραμείνουν ανεξήγητα με την ατμόσφαιρα τρόμου να εξυπηρετεί την φόρμα και όχι την ιστορία. Μια ρωσική κούκλα από μυστήρια, το ένα μυστήριο μέσα στο άλλο και στο άλλο και στο άλλο, και όλα αυτά χωρίς απαντήσεις, γεγονός που κάνει την παρακολούθηση της τανίας ακόμα και εκνευριστική.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

 

Smart Search Module