Μενού

DURAN DURAN: A HOLLYWOOD HIGH - Ηλίας Φραγκούλης

Με φόντο το ιστορικό κτήριο της Capitol Records στο Λος Άντζελες, για να γιορτάσουν τα σαράντα χρόνια μουσικής καριέρας, οι Duran Duran έκαναν μία μοναδική εμφάνιση η οποία κινηματογραφήθηκε και έρχεται κι από τα δικά μας μέρη σε μορφή docu-concert φιλμ. Το «Duran Duran: A Hollywood High» θα προβληθεί αποκλειστικά στα Village Cinemas Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις 3 και 6 Νοεμβρίου.

Από τη new wave synth pop του «Planet Earth» (1981) μέχρι το μαζικό θέαμα συναυλιακής αρένας του «The Wild Boys» (1984), από τις funk επιρροές του Νάιλ Ρότζερς στο «Notorious» (1986) μέχρι το λυρικό έπος του «Ordinary World» (1993) κι από το déjà vu της ειρωνικά «αυτοαναφορικής» «Electric Barbarella» (1997) μέχρι το anthemic comeback του «Tonight United» (2021), οι Duran Duran δημιούργησαν, πρότειναν, μεταμορφώθηκαν και αναγεννήθηκαν, αποσπώντας πάντα το σεβασμό για την αντοχή τους στο πέρασμα του χρόνου και για την τόλμη των πετυχημένων «πειραμάτων» τους σε ήχο και παραγωγή. Στο πλαίσιο της pop, καμία άλλη μπάντα δεν «ανέτρεψε» τόσο έντονα τον προσανατολισμό της, διατηρώντας την επιτυχία και την αναγνωρισιμότητά της.

1673 1

Αυτά τα σαράντα χρόνια καριέρας αποτυπώνει στην οθόνη το docu-concert φιλμ «Duran Duran: A Hollywood High», το οποίο θα προβληθεί αποκλειστικά στα VILLAGE Cinemas Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις 3 και 6 Νοεμβρίου. Θα προηγηθούν δύο εντυπωσιακές πρεμιέρες στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες (στις 27 Οκτωβρίου) και στη λονδρέζικη Leicester Square (την πρώτη του Νοέμβρη). Η ταινία, εκτός από τα αποσπάσματα της Iive εμφάνισής τους με φόντο το ιστορικό κτήριο της Capitol Records, θα περιλαμβάνει ανέκδοτο οπτικό υλικό, συνεντεύξεις και αναμνήσεις της μπάντας από τα χρόνια της πρώτης «εισβολής» των Duran Duran στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, με συνοδευτικά ντοκουμέντα από την περίοδο εκείνη.

Ηλίας Φραγκούλης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα freecinema.gr

Smart Search Module