Μενού

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Ο - Κώστας Καρδερίνης

Μία (ακόμη) ταινία η οποία ψάχνει τις απαντήσεις (ή και τις ερωτήσεις) στον δρόμο... 

Ο Στέλιος Καμμίτσης μας χάρισε το 2015 μια εξαίρετη μικρού μήκους [Κατηφόρα] γεμάτη μπρίο, εύστοχα ερωτήματα και απολαυστικά λογοπαίγνια. Είχε προηγηθεί η πρώτη του μεγάλου μήκους προσπάθεια το 2011 [Κωλόπαιδα]. Η θεματική του Ανθρώπου με τις απαντήσεις είναι πάνω-κάτω ίδια: γκέι νεανική ιστορία, ενδιαφέρουσα πλοκή, χιούμορ, ερμηνείες. Η Φύση κυριαρχεί κι ο δρόμος αυτή τη φορά είναι... ανηφόρα, από την Πάτρα ακτοπλοϊκώς στο Μπάρι κι από κει συντροφιά οδικώς ως τη Βαυαρία.

1611 3

Οι ομοιότητες και οι παραλληλισμοί με την Κατηφόρα είναι πολλές/οι, αλλά πόσοι από μας έχουμε δει την μικρού μήκους; Το μεσογειακό ταπεραμέντο υποδαυλίζεται από έναν γερμανό μποέμη τύπο, η άνοδος στοχεύει στην αναζήτηση της «χαμένης» μητέρας, όμως το παν είναι το ταξίδι κι ότι αυτό έχει να μας δώσει και όχι ο [φτωχικός ή χρεωκοπημένος;] προορισμός.

Ο Καμμίτσης φτιάχνει ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα μες από τα φυσικά τοπία και το πανταχού παρόν υγρό στοιχείο, κοντράρει με ευκολίες τα αντίθετα, διανθίζει με χιούμορ την ιστορία του και τονώνει την καλή διάθεση των θεατών. Τα θέματα που θίγει είναι ανθρώπινα ακόμη κι αν ο τίτλος είναι εντέλει ένα λογοπαίγνιο με ρητορικά ερωτήματα. Η διασκέδασή μας είναι εξασφαλισμένη όπως μαρτυρούν και τα δυο βραβεία κοινού που απέσπασε άνετα στο 62ο ΦΚΘ.

Κώστας Καρδερίνης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα mic.gr

Smart Search Module