Μενού

NIGHT OUT - Δημήτρης Κολιοδήμος

Μία νύχτα στο Βερολίνο, όπου συναντιούνται διάφοροι άνθρωποι. Ένας νεαρός Σύριος συναντά δύο φίλες λεσβίες, οι οποίες τον παίρνουν μαζί τους στη  νυχτερινή περιπλάνησή τους. Ένα ζευγάρι επισκέπτεται μία γκαλερί, η οποία ανήκει σ’ έναν ομοφυλόφιλο, ο οποίος, μαζί με τον φίλο του, μεγαλώνουν ένα μωρό. Ένας βρετανός καλλιτέχνης, ο οποίος εκθέτει στην γκαλερί, και η γυναίκα του, μία πλούσια που τον χρηματοδοτεί. Βολτάρουν στη γερμανική πρωτεύουσα, πίνουν και όλοι καταλήγουν στο περίφημο κλαμπ Κιτ Κατ. Εκεί, σε μία έντονα ερωτική ατμόσφαιρα, οι αισθήσεις απελευθερώνονται, οι αναστολές εξανεμίζονται και οι σιγουριές ανατρέπονται.

Κατά τον σκηνοθέτη, η ιδέα για την ταινία προέκυψε από τα νυχτοπερπατήματά του με τη σύντροφο και συνεργάτιδά του Κατερίνα. «Είδαμε τοπία που δεν είχαμε ξαναδεί στο σινεμά και που είχαν “πολύ φάση”. Έτσι πήραμε μία κάμερα, μαζέψαμε μερικούς φίλους και την κάναμε.

Γυρισμένη σε “απαγορευμένα” μέρη, όπου δεν επιτρέπεται κάμερα ή κινητό, όπως το Abstand (η κατάληψη αναρχικών) και το Κιτ Κατ (το θρυλικό κλαμπ), με εκατοντάδες πραγματικούς θαμώνες, που συμμετείχαν στα γυρίσματα, είναι η πρώτη ταινία που δείχνει την ιδιαίτερη πλευρά του νυχτερινού Βερολίνου, χωρίς να τη δραματοποιεί με σκοτεινές ιστορίες. Όλα στο φως, ανάλαφρα και διασκεδαστικά.»

Δημήτρης Κολιοδήμος

Smart Search Module