Μενού

ΑΗΤΤΗΤΟΣ, Ο - Τάσος Ντερτιλής

ΣΥΝΟΨΗ: Μπρίστολ, Αγγλία, 1800: Ο νεαρός και χαρισματικός Τζεμ Μπέλτσερ μεταμορφώνει τη μέχρι τότε πρωτόγονη πυγμαχία από λαϊκό θέαμα σε βασιλικό άθλημα, σε μία ασύλληπτη πορεία που ξετυλίγει την άνοδο και την πτώση ενός καθαρόαιμου ταλέντου και ενός γεννημένου πρωταθλητή.

Ο Αήττητος είναι μια ταινία εποχής για την οποία ο σκηνοθέτης της Daniel Graham δηλώνει ως επιρροή μεταξύ άλλων το Barry Lyndon του Stanley Kubrick. Υπερβολές! Ένα συμπαθητικό δράμα που μας μεταφέρει στη Γεωργιανή περίοδο της Αγγλίας των αρχών του 19ου αιώνα και μας εισάγει στον κόσμο των λαϊκών πυγμάχων του δρόμου που τότε ήταν πολύ δημοφιλείς.

1538 6

Με στρωτή αφήγηση και με όλα τα προβλεπόμενα κλισέ του είδους παρακολουθούμε την άνοδο και τη πτώση του πρώτου αλλά λησμονημένου πλέον καταγεγραμμένου επαγγελματία πυγμάχου που έβαλε τις βάσεις για την εξέλιξη του αθλήματος. Τον παρακολουθούμε στα πρώτα του βήματα με τον παππού του τον οποίο υποδύεται με το θηριώδες του γρύλλισμα ο Ράσελ Κρόου και κατόπιν στη μαθητεία του με ένα δάσκαλο του δρόμου που υποδύεται ο επίσης επιβλητικός Ρέι Γουίνστον. Το πρόβλημα βρίσκεται τόσο στο σενάριο που υπογράφει ο πρωταγωνιστής Ματ Χούκινγκς όσο και στην pretty boy ερμηνεία του που δεν καταφέρνουν να δώσουν βάθος στον ήρωα. Ταινία που αργά ή γρήγορα θα βρει τη θέση της σε κάποια πλατφόρμα, εκεί που θα ταιριάζει περισσότερο η σύλληψή της και το ύφος της.

Τάσος Ντερτιλής
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα grandmagazine.gr

Smart Search Module