Μενού

ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ, Ο - Άγγελος Πολύδωρος

Δημιούργημα του σεναριογράφου Ρενέ Γκοσινί (γνωστού κειμενογράφου των κόμικς Αστερίξ και Λούκυ Λουκ) και του σκιτσογράφου Ζαν-Ζακ Σανπέ, ο μικρός Νικόλας είναι πρωταγωνιστής μιας σειράς βιβλίων με τίτλο «Οι περιπέτειες του Μικρού Νικόλα» και είναι χαρακτήρας που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κόμικ του βέλγικου περιοδικού Le Moustique. Το πρώτο διήγημα με πρωταγωνιστή τον Νικόλα δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 1959 στην εφημερίδα Sud-Ouest Dimanche και παρέμεινε δημοφιλής μέχρι το 1965.

1539 2

Για τους δημιουργούς του, ο εννιάχρονος Νικόλας είναι ένα μικρό, αθώο αγόρι που μεγαλώνει ειδυλλιακά σε ένα κάπως ιδεατό κόσμο και ίσως βασίζεται στις αναμνήσεις τους. Για τους μικρούς θεατές της ταινίας, είναι μια υπέροχη βουτιά σε έναν ξεκαρδιστικό, χαρούμενο κόσμο γεμάτο ζωηρά πιτσιρίκια, αστείους ενήλικες και κάθε είδους περιπέτεια. Για τους μεγαλύτερους, είναι μια αρκετά καλή σάτιρα του κόσμου μας, όπως τον βλέπουν τα μάτια των παιδιών και ταυτόχρονα ένα νοσταλγικό ταξίδι στα χρόνια που δεν επιστρέφουν.

Σκηνοθετικά, ο Ζιλιέν Ραπενό έχει ισορροπήσει τα παιδικά και τα ενήλικα συναισθήματα και έχει δημιουργήσει μια ταινία πραγματικά για όλη την οικογένεια, με απολαυστικές παιδικές ερμηνείες, που βλέπεται ευχάριστα. Θα την αποκαλούσα: καλοκαιρινή ταινία.

Άγγελος Πολύδωρος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα aggelospolidoros.blogspot.com

Smart Search Module