Μενού

ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ DOWNTON: ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - Γιάννης Ζουμπουλάκης

Κάτω από τον τίτλο της ταινίας «Ο πύργος του Downton 2» διαβάζεις την φράση «Μια νέα εποχή» και πράγματι, αυτή είναι η ψυχή του έργου που με διασκεδαστικό τρόπο συνδέει την είσοδο του κινηματογράφου στην πάμπλουτη, old school οικογένεια Ντάουντον, τα μέλη της οποίας, όπως και το προσωπικό, βοηθούν στην δημιουργία μιας ταινίας που ενώ άρχισε να γυρίζεται βωβή στον πύργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί ομιλούσα (η ιστορία τοποθετείται την μεταβατική χρονιά του 1928 όταν ο ήχος γύριζε σελίδα στο σινεμά).

1468 1

Αυτός είναι ο ένας πόλος της ταινίας και σίγουρα ο πιο «ζουμερός» και ψυχαγωγικός. Ο άλλος αφορά την βίλα που κληρονομεί η Κοντέσα του Γκράντθαμ Βάιολετ Κόουλι (η υπέροχη Μάγκι Σμιθ), για λογαριασμό της οποίας ο γιός της (Χιου Μπόνβιλ) θα πρέπει να ταξιδέψει στη Νότιο Γαλλία και να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες που ίσως, εν τέλει να αφορούν και τον ίδιο.

Πλούσια παραγωγή, υπέροχα σκηνικά, φλεγματικό χιούμορ και άψογοι όλοι οι ηθοποιοί που ασφαλώς γνωρίζουν τους ρόλους τους απ’ έξω κι ανακατωτά λόγω του τηλεοπτικού θριάμβου που προηγείται. Ένα καλοφτιαγμένο κατασκεύασμα το οποίο βέβαια δεν μπορεί να αποβάλλει τον τηλεοπτικό αέρα που εκ των πραγμάτων έχει.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

 

Smart Search Module