Μενού

ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ, Η - Παυλίνα Αγαλιανού

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία των παγκόσμιων πρωταθλητριών του τένις Βένους και Σερένα Γουίλιαμς. Η ταινία εστιάζει περισσότερο στον πατέρα τους, Ρίτσαρντ, που είχε σχεδιάσει και προκαθορίσει τη ζωή τους πριν καν γεννηθούν...

Κάποια χρόνια πριν γεννηθούν οι διάσημες τενίστριες, ο πατέρας τους είχε εκπονήσει ένα σχέδιο 78 σελίδων σχετικά με το μέλλον τους, το οποίο και ακολούθησε ευλαβικά, τόσο εκείνος όσο και ολόκληρη η οικογένεια Γουίλιαμς, μέχρι να εκπληρώσει το «αμερικάνικο όνειρο», δηλαδή να δει τις κόρες του στις παγκόσμιες κορυφές του τένις.

1332 3

Η ταινία εστιάζει στο «όνειρο» των Αφροαμερικανών που θέλουν να ξεχωρίσουν «ξεφεύγοντας από τη μοίρα της φυλής τους», δηλαδή τη φτώχεια, τα γκέτο, την περιθωριοποίηση. Στην ταινία μοιάζει ως απόλυτα φυσιολογικό. Σκοπός της ταινίας είναι να δούμε με συμπάθεια όλο το σταρ σύστεμ και μάλιστα στην πετυχημένη του εκδοχή. Η αμερικανική βιομηχανία πρωταθλητών αναλύεται λεπτομερειακά, σε όλο της το μεγαλείο: Προπονητές, μάνατζερ και πολυεθνικές εταιρείες αθλητικών ειδών.

Ο Γουίλ Σμιθ είναι αξιοπρεπέστατος στον ρόλο του Ρίτσαρντ και υποψήφιος για Οσκαρ α' ανδρικού ρόλου και η ταινία συνολικά για 5 αγαλματίδια.

Παυλίνα Αγαλιανού
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα rizospastis.gr

Smart Search Module