Μενού

ΓΑΖΑ, ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ - Νίκος Τσαγκαράκης

Στη σημερινή Γάζα ένας μεσήλικος ψαράς προσπαθεί να βρει τον τρόπο να εξομολογηθεί τον έρωτά του σε μια γυναίκα, που εργάζεται ως μοδίστρα σε κατάστημα με ρούχα. Η ζωή του περιπλέκεται όταν μαζί με την ψαριά του ανελκύει ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα του Απόλλωνα.

1385 4

Κομεντί που διαθέτει για μεγαλύτερο πλεονέκτημά της την ευαίσθητη, νηφάλια και διεισδυτική οπτική σε μια από τις κινηματογραφικά πιο ακριβοθώρητες περιοχές του πλανήτη. Βομβαρδισμοί και πυροβολισμοί ως καθημερινή ρουτίνα, οι πολιτικές τηλεοπτικές εκπομπές στο μπαγκράουντ που αναμασούν τα πολιτικά αδιέξοδα αγνοώντας εκείνα των ανθρώπων, η αναπόληση ενός χαμένου παρελθόντος κι η προσπάθεια επανέναρξης της ζωής, η μετανάστευση ως αναγκαστική διέξοδος, κι ο απτόητος ρομαντισμός που εκφράζεται μέσα από εγχώριες καλλιτεχνικές μορφές, αλλά κι από απροσδόκητες διεθνείς, όπως ο Χούλιο Ιγκλέσιας.

Ευτυχώς τα παραπάνω είναι αρκετά για να αποζημιώσουν για την υποπλοκή με το άγαλμα, που παραμένει μετέωρη κι ουσιαστικά ασύνδετη με την υπόλοιπη ιστορία, καθώς και για την άδικη αμηχανία με την οποία μοιάζει να εκτυλίσσεται η τελευταία σκηνή. Διατίθεται στο Cinobo.

Νίκος Τσαγκαράκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα patris.gr

Smart Search Module