Μενού

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - Γιάννης Ζουμπουλάκης

Όπως φαίνεται και στον ελληνικό τίτλο η ιστορία αυτής της ταινίας του Καναδού σκηνοθέτη Φιλίπ Φαλαρντό, τοποθετείται στη Νέα Υόρκη όπου στη δεκαετίας του 1990, μια νεαρή, έξυπνη κοπέλα (Μάργκαρετ Κουέιλι) προσπαθεί να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να γίνει συγγραφέας (Το σενάριο εξάλλου είναι βασισμένο στα memoir της Τζοάνα Σμιθ Ράκοφ με τον ίδιο τίτλο).

Η πρόσληψή της σε ένα πρακτορείο λογοτεχνών που διευθύνει μια αποφασιστική διανοούμενη,  (έκτακτη η Σιγκούρνι Γουίβερ διαρκώς με ένα τσιγάρο στο χέρι και την απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση στο στόμα) θα την φέρει σε επαφή με τον διάσημο Αμερικανό συγγραφέα του «Φύλακα της σίκαλης» Τζ. Ντ. Σάλινγκερ (1919- 2010).

1124 2

Μια παράξενη σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα στα δύο πρόσωπα παρότι  ποτέ δεν  συναντιούνται, την ώρα που η κοπέλα προσπαθεί  να καταξιωθεί σε έναν χώρο που θέλει κότσια. Με όπλα της το χιούμορ, το θάρρος, ακόμα και το θράσος θα πολεμήσει για ν’ αποδείξει ότι η θέση της δεν είναι στη γραμματεία ενός πρακτορείου αλλά στην δημιουργία ενός βιβλίου. Ωστόσο, η Γουίβερ είναι το πρόσωπο που ξεχωρίζει ενώ χειρίζεται με πειθώ μια ηρωίδα με την καρδιά μιας διανοούμενης και το πνεύμα μιας μπίζνες γούμαν.

Έν ολίγοις ένα «μικρό» αλλά έξυπνο  φιλμ που  θα χαρούν όσοι αγαπούν το βιβλίο αλλά και τα μυθικά πρόσωπα που σχετίζονται με την λογοτεχνία.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

Smart Search Module