Μενού

ΟΝΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ - Νίκος Τσαγκαράκης

Η μόνη που μπορεί να βοηθήσει την καριέρα μιας σταρ της μουσικής ν’ ανακάμψει είναι η προσωπική της βοηθός, που κρύβει μέσα της μια πολύ ταλαντούχα μουσική παραγωγό.

the high note5

Μουσική κομεντί που μεταφέρει στον χώρο της μουσικής το θέμα που η σκηνοθέτρια είχε τοποθετήσει στον χώρο της τηλεόρασης στην προηγούμενη ταινία της, «Late Night» (2019): την επαγγελματική σχέση δύο γυναικών με διαφορετική θέση ισχύος, συγκεκριμένα ανάμεσα σε μια φτασμένη, διάσημη βετεράνο και την αρχάρια βοηθό της που μοιάζει να την ξέρει καλύτερα από την ίδια και κρατάει το ‘κλειδί’ της ανανέωσής της.

Αν παραβλέψει κανείς ότι το σενάριο χρησιμοποιεί το θεματικό στερεότυπο του ‘λευκού σωτήρα’, που η Γκανάτρα ομολογουμένως είχε αντιστρέψει στην προηγούμενή της ταινία, και χωρίς να προσθέτει κάτι αξιομνημόνευτο στο είδος της -έστω εικονικής- μουσικής βιογραφίας, η ιστορία παρακολουθείται ευχάριστα κυρίως χάρη στο μελωδικό σάουντρακ και στις αφοσιωμένες ερμηνείες. Ειδικότερα χάρη στην εξαιρετικά δυναμική παρουσία της Ρος, που έχει τόσο ξεκάθαρα κληρονομήσει το ταλέντο της μητέρας της, Νταϊάνα, στην οποία ο ρόλος της αποτίνει εξόφθαλμο φόρο τιμής.

Νίκος Τσαγκαράκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα patris.gr

Smart Search Module