Μετά τον χωρισμό της από τον Τζόκερ, η Χάρλεϊ Κουίν προσπαθεί να μείνει ζωντανή σε μια πόλη όπου όλοι τη θέλουν νεκρή. Για να το καταφέρει, αναλαμβάνει ν’ ανακτήσει ένα διαμάντι για τον κακοποιό Ρόμαν Σαϊόνις.

Στην πορεία έρχεται αντιμέτωπη με τέσσερις εξίσου δυναμικές γυναίκες, με τις οποίες θα καταλήξει να συμμαχήσει.

Περιπέτεια φαντασίας βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ της DC, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1996.

Πρόκειται επίσης για τη δεύτερη εμφάνιση της Ρόμπι ως Χάρλεϊ Κουίν, μετά από εκείνη στην «Ομάδα Αυτοκτονίας» («Suicide Squad», Ντέιβιντ Άιρ, 2016).

Μια ηρωίδα που σκιαγραφείται ως παρανοϊκή χαζοχαρούμενη γκόμενα, με μοναδικό ουσιαστικό προσόν ότι ενσαρκώνει την εκδίκηση των γυναικών ενάντια στην τοξική αρρενωπότητα.

Ένα από τα πιο άστοχα κάστινγκ σε μια από τις πιο επιφανειακές και στερεότυπες ερμηνείες κακού που έχουμε δει ποτέ. Σχεδιασμός παραγωγής που φαίνεται φτηνότερος απ’ όσο κόστισε και πιο κιτς απ’ ό,τι αλλόκοτος. Συνηθισμένες σκηνές δράσης.

Τέσσερις ηρωίδες που πέραν του δυναμισμού τους αφήνονται δραματουργικά αναξιοποίητες.

Εν ολίγοις, σ’ ένα κινηματογραφικό περιβάλλον τόσο μπουχτισμένο από υπερήρωες, κάποιοι αποφάσισαν ότι η κεντρική ηρωίδα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, ώστε όχι μόνο να της δώσουν τη δική της ταινία, αλλά να τη φορτώσουν με άλλες τέσσερις συμπολεμίστριες, παραλείποντας όμως να τους προσδώσουν αρκετή ιδιομορφία και γοητεία, ώστε να καταστούν ενδιαφέρουσες κι αξιομνημόνευτες.

Νίκος Τσαγκαράκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα patris.gr