Μενού

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ - Κουταλάς Ανδρέας

2141 10

Όταν τα αδέλφια Πέδρο και Τζίμι ανακαλύπτουν ότι μια δαιμονική οντότητα έχει στοιχειώσει ένα κοντινό αγροτόσπιτο δηλητηριάζοντας ταυτόχρονα τα ζώα της τριγύρω περιοχής, αποφασίζουν να προσπαθήσουν να την εκδιώξουν από τη γη τους. Όμως, η προσπάθειά τους αυτή θα προκαλέσει μεγαλύτερο κακό και οι απερίσκεπτες ενέργειές τους πυροδοτούν άθελά τους μια επιδημία δαιμονισμών στην κοινότητα. Τώρα, πρέπει να βρουν τρόπο να γλιτώσουν από το κακό, όσο αυτό διαφθείρει όποιον βρεθεί σε επαφή μαζί του.

Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός βετεράνου εξορκιστή, ο οποίος είναι και ο μόνος που φαίνεται να ξέρει πώς μπορούν να σταματήσουν αυτή την υπερφυσική επιδημία. Όμως, θα καταλάβουν ότι κανείς δεν είναι ασφαλής – και κανείς δεν είναι αθώος. Στα σκοτεινά βάθη του ανθρώπινου ψυχισμού, κρύβεται μια δύναμη ανεξήγητη και αναχρονιστική. Μια δύναμη που παραμονεύει στα πιο απρόσμενα μέρη και είναι έτοιμη να αφυπνίσει το πιο σκοτεινό μας «εγώ». Και ακριβώς αυτή η δύναμη είναι που πηγάζει από τον αιώνιο αντίπαλο του ανθρώπινου καλού – το κακό.

Στην ταινία εισχωρούμε σε έναν κόσμο όπου η κακία είναι περισσότερο από απλή υπόθεση. Είναι μια σκοτεινή δύναμη που παίρνει διάφορες μορφές που εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους, από τον προκλητικό έως τον εξωφρενικό. Η ιστορία ακολουθεί τη ζωή μιας οικογένειας που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια απροσδόκητη και τρομακτική σειρά γεγονότων. Με την προοδευτική εξέλιξη του μυστηρίου, ανακαλύπτουμε ότι ο εχθρός είναι πολύ πιο παράξενος και σκοτεινός από ό,τι μπορούσε να φανταστεί. Κάθε γωνιά, κάθε στιγμή, κρύβει έναν νέο κίνδυνο και μια νέα απειλή, καθιστώντας αυτό το ταξίδι μια ανελέητη μάχη μεταξύ του φωτός και του σκότους. Καθώς η αντίσταση τους δοκιμάζεται μέχρι το όριο, η ερώτηση που προκύπτει είναι αν μπορεί η καλοσύνη να νικήσει την κακία, ή αν η σκοτεινή πλευρά του ανθρώπινου πνεύματος είναι πάντα διαφορετική.

Με καταιγιστική δράση, εντυπωσιακές σκηνές και εξαιρετικές ερμηνείες, το “Εκεί που το κακό παραμονεύει” είναι μια ταινία που μας κρατάει συνεχώς σε υπερδιέγερση, παράλληλα μας καθηλώνει με την παρακολούθηση της ανθρώπινης αντίδρασης στο πρόσωπο του αόρατου εχθρού. Στο τέλος, η ταινία αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής να αντιμετωπίσει ακόμη και τα πιο σκοτεινά φρικτά μυστικά. Είναι ένα ταξίδι που αναδεικνύει την αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης ανθεκτικότητας απέναντι στο κακό. Είναι μια συναρπαστική εξερεύνηση του αγώνα μεταξύ του φωτός και του σκότους, με τους ήρωες να παλεύουν για την επιβίωση και τη νίκη του ανθρώπινου πνεύματος πάνω από την κακία.

Με καθηλωτική δράση, συναισθηματική ένταση και ισχυρά μηνύματα, η ταινία αφήνει μια ανεξίτηλη εντύπωση και ενδυναμώνει το κοινό να παλέψει για το καλό, ακόμα και όταν το κακό απειλεί. Ο συγγραφέας/σκηνοθέτης Ντεμιάν Ρούγκνα δημιούργησε ένα παράλληλο σύμπαν όπου οι δαίμονες δεν είναι απλά ιστορίες για να τρομάζουν, είναι αληθινοί, είναι κακοί και δεν τους γλυτώνει κανείς.

Ανδρέας Κουταλάς
Το  κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα popitandmovieon.gr

Smart Search Module