Μενού

ΑΡΓΚΑΪΛ - Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

2082 2

Συγγραφέας με εμπειρία στις ιστορίες κατασκοπίας έχοντας δημιουργήσει δημοφιλή ήρωα στα βιβλία της, τον Αργκάιλ, θα μπει στο στόχαστρο σκοτεινού κυκλώματος που έχει πολλές ομοιότητες με τους χαρακτήρες της. Ίσως η νέα περιπέτεια της τη βοηθήσει και να γράψει το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου της αλλά και να μάθει ποια τελικά είναι.

Αν ψάχνετε μια ταυτόχρονα καταιγιστική αλλά ισάξια ανιαρή ταινία, τη βρήκατε. Αμήχανο χιούμορ που θα έκανε ακόμα και τον Προυστ να ανακαλέσει τον ξανακερδισμένο χρόνο. Ο «Αργκάιλ» έχει χρόνο για σκότωμα και τον τρίβει στη μούρη των θεατών με ξεχειλωμένες σεκάνς, ανερμήνευτες λογικά ανατροπές και μύριες ακόμα αμηχανίες. Το ερώτημα που ακούγεται στην ταινία, «Ποιος ο λόγος της επιτυχίας αν δεν μπορείς να τη μοιραστείς με κάποιον», φοβάμαι δεν θα απασχολήσει τους παραγωγούς.

Αρνητικό πρόσημο: Η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ έχει τον ανθρωποδιώκτη, και το σύντομο πέρασμα της Ντούα Λίπα, θυμίζει τα αντίστοιχα της Lady Gaga στα «Machete: Η επιστροφή» και «Αμαρτωλή Πόλη: Η Κυρία Θέλει Φόνο» (δηλαδή αδιάφορα).

Θετικό πρόσημο: Οι Μπράιαν Κράνστον και Κάθριν ο’ Χάρα έχουν άνεση αλλά ασπόνδυλους χαρακτήρες, ο Σαμ Ρόκγουελ -παρά τις ευκολίες του- είναι διεκπαιρεωτικός, η Σοφία Μπουτέλα είναι καλή αλλά λίγη. Το χορευτικό τραγούδι της Αριάνα ΝτεΜπόζ είναι ξεσηκωτικό.

Το πρόσημο του Ελληνάρα: Εμείς πάλι χαιρόμαστε για την ψηφιακή Ελλάδα που ο Ελληνικός καφές είναι Αμερικάνο και η καρυδόπιτα ακούγεται σα γλωσσοδέτης στο στόμα του John Cena.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ertnews.gr

 

Smart Search Module