Μενού

ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ, ΤΟ - Άγγελος Πολύδωρος

2054 7

Μια ταινία για την αγάπη της μάνας και πού μπορεί να φτάσει για το παιδί της. Ιδέα για σενάριο, που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά κινηματογραφικά είδη: δραματικά, κωμωδίες, αστυνομικά θρίλερ, υπερφυσικά, παντού. Εδώ,  χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να δείξει ότι ποτέ δεν είναι αργά για μια σαραντάρα γυναίκα να κάνει επανεκκίνηση της ζωής της και να ζήσει ως έφηβη.

Ο Λουί (Ουγκό Κεστέλ) ένας έφηβος και δημοφιλής παρέα του, που είναι skateboarder, ζωγραφίζει manga και πιστεύει στη δύναμη του λύκου για την επιβίωση, πέφτει σε κώμα ύστερα από ένα ατύχημα. Αυτό δίνει αφορμή στη μητέρα του Θέλμα (Αλεξάντρα Λαμί) να ψάξει τα πράγματά του και να ανακαλύψει το ημερολόγιό του, στο οποίο εκτός από τα φανταστικά σκίτσα του, θα διαβάσει και τα 10 πράγματα που θα ήθελε να κάνει «πριν το τέλος του κόσμου». Ειρωνεία.

Αποφασισμένη να «ξυπνήσει» το γιο της με κάθε κόστος (χρησιμοποιώντας ακόμα και την τραπεζική κάρτα της μητέρας της, άλλης μιας μητέρας που θυσιάζεται), η Θέλμα κάνει σχεδόν το γύρο του κόσμου για να πραγματοποιήσει τα 10 όνειρά του γιού της και να του τα αφηγηθεί.

Με τη βοήθεια των φίλων του -και skateboarders- θα ξεκινήσει από τη γειτονιά της κάνοντας «αταξίες» και θα ταξιδέψει μέχρι την Ιαπωνία, θα επιστρέψει για να επισκεφθεί τη Σκωτία, την Πορτογαλία και τη Γαλλική Ριβιέρα. Ένα road trip για την ανακάλυψη ενός «άλλου κόσμου» και παράλληλα επανακαθορισμού του εαυτού της.

Η Λίζα Αζουέλος, ξεφεύγει από το μελόδραμα με φόντο τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και επικεντρώνεται στην Αλεξάνδρα Λαμί που ως Θέλμα δεν είναι κακή και εκφράζεται με τις σιωπές της, τα υγρά μάτια της και τον εφηβικό ενθουσιασμό της. Αν δεν ήταν η ερμηνεία της, όπως και αυτή της Μύριελ Ρόμπιν, που υποδύεται την Οντέτ τη μητέρα της Θέλμα, η ταινία θα παρέμενε στο επίπεδο μιας συμβολικής μεν, αλλά άνισης ιστορίας.

Άγγελος Πολύδωρος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα amarysia.gr

Smart Search Module