Μενού

ΡΑΜΟΝΑ - Κωνσταντίνος Καϊμάκης

1933 3

Τα διλήμματα της ζωής

Η Ραμόνα μετακομίζει με τον σεφ φίλο της Νίκο στη Μαδρίτη και προσπαθεί να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ταινία. Γνωρίζει τυχαία τον σκηνοθέτη του φιλμ, ο οποίος την ερωτεύεται.

Έξι κεφάλαια με τίτλους ειρωνικούς (Στο στόμα του λύκου, Η ταινία και η ζωή, Όταν η Ραμόνα γνώρισε τον Μπρούνο κ.ά.) γύρω από τα συνεχή και έντονα διλήμματα που δοκιμάζουν την ανέτοιμη για μεγάλες αλλαγές στη ζωή της Ραμόνα. Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της η Ισπανίδα Άντρεα Μπάγκνι δανείζεται στοιχεία από τη Νουβέλ Βαγκ, τις κλασικές κομεντί του Γουάιλντερ, αλλά και το σινεμά του Γούντι Άλεν για να φτιάξει μια ρομαντική κομεντί νέου τύπου, που το μοντέρνο και το παλιομοδίτικο αλληλοεπιδρούν δημιουργικά.

Παρότι η ταινία παρακολουθείται με ζωηρό ενδιαφέρον χάρη στη χαρισματική, γεμάτη ενέργεια πρωταγωνίστριά της, η Μπάγκνι δεν φτάνει μέχρι τέλους την αποστολή της. Σε αρκετά σημεία του φιλμ η αίσθηση επανάληψης κυριαρχεί και η βαρεμάρα απλώνεται πάνω από τη ζωή της 32χρονης Ραμόνα που θέλει πολλά παιδιά, ένα σπίτι με κήπο σαν αυτούς που βλέπουμε στην Αγγλία και να καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα. 

Smart Search Module