Μενού

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ - Τάσος Ντερτιλής

1824 1

ΣΥΝΟΨΗ: Η απόφαση της Πόπης να παντρευτεί έναν νεαρό υπάλληλό της Γεωργιανής καταγωγής αναστατώνει την μικρή κοινωνία ενός χωριού στην Κω. Τα παιδιά της, η αδερφή της και οι εκκεντρικοί συγχωριανοί δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, βάζοντας σκοπό να αποτρέψουν τον γάμο, ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσουν στα άκρα.

Λέει το Δελτίο Τύπου: «Μία μαύρη κωμωδία. Ένα κυνήγι θησαυρού. Ποιος θα ζήσει; Ποιος θα πεθάνει; Ποιος θα πάρει τα λεφτά; Ο γάμος θα γίνει τελικά;». Και ποιος νοιάστηκε τελικά; Εδώ δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε ντράπηκαν οι ίδιοι οι συντελεστές που παρουσιάζουν σήμερα, το σωτήριο έτος 2023, αυτό το αντίτυπο βιντεοκασέτας της δεκαετίας του 80! Και ζητούν αντίτιμο εισιτηρίου για να καλύψουν το κόστος των περσινών διακοπών τους στην Κω, εκεί όπου έστησαν πρόχειρα αυτή τη σχολική παράσταση.

Από πού να το πιάσουμε; Από την παντελή έλλειψη αφηγηματικής συνέπειας; Το ρατσιστικό και σεξιστικό περιεχόμενο των περισσότερων αστείων; Τα αναχρονιστικά πρότυπα χαρακτήρων; Το υποτυπώδες τεχνικό μέρος; Αυτό που παραμένει ακατανόητο είναι ο λόγος για τον οποίο συμμετείχαν γνωστοί και επιτυχημένοι ηθοποιοί σε αυτό το κακόγουστο αστείο. Είδαν κάτι στο σενάριο που μας διαφεύγει; Περίμεναν την τρελή εμπορική επιτυχία; Τι να πούμε. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου πολλές φορές. Και στην τελική πολλά είπαμε και τσάμπα ασχολούμαστε. Το κοινό στο οποίο απευθύνεται αυτή η ταινία δεν πρόκειται να διαβάσει τις κριτικές, οπότε δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή διασκέδαση και εις άλλα με υγεία.

Τάσος Ντερτιλής
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα grandmagazine.gr

Smart Search Module