Μενού

Στιγμιότυπα από το φεστιβάλ «Με το Βλέμμα της Κριτικής»

blemma

Το τριήμερο Προβολών «Με το Βλέμμα της Κριτικής», που διεξήχθη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 27, 28, 29 Απριλίου 2018 ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Όλες οι προβολές και οι συζητήσεις ήταν ασφυκτικά γεμάτες και η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ανανεώνουμε το ραντεβού για τη 2η διοργάνωση, τον Απρίλιο του 2019.

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.), το σωματείο των Ελλήνων κριτικών με ενεργό δράση από το 1976, εμπλούτισε φέτος την ετήσια δραστηριότητά της με ένα ξεχωριστό τριήμερο προβολών με ελεύθερη είσοδο, με «Με το Βλέμμα της Κριτικής».

Για πρώτη φορά, όλες οι ταινίες που απέσπασαν το βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. τη χρονιά που πέρασε, καθώς και η καλύτερη ελληνική και ξένη ταινία της χρονιάς, προβλήθηκαν σε ένα τριήμερο προβολών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Οι ταινίες που προβλήθηκαν στη φετινή διοργάνωση, είναι οι δυο καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με την πρόσφατη ψηφοφορία των Ελλήνων κριτικών κινηματογράφου («Amerika Square» του Γιάννη Σακαρίδη ως καλύτερη ελληνική και «Χωρίς Αγάπη» του Αντρέι Σβιάγκιντσεφ ως καλύτερη ξένη ταινία), καθώς και οι ταινίες που απέσπασαν το βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. στις εγχώριες κινηματογραφικές διοργανώσεις: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης («Ρόζμαρι» του Άδωνι Φλωρίδη), Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης («Village Potemkin» του Δομήνικου Ιγνατιάδη), Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας («Ουρανία» της Δέσποινας Κούρτη), Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας («Απαγορευμένη Επίσκεψη» του Νίκου Θεοδοσίου) και Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου («Μια Οικογένεια» του Σεμπαστιάνο Ρίζο).

Οι προβολές πραγματοποιήθηκαν παρουσία των δημιουργών τους και ακολούθησαν Q&A sessions με το κοινό και τους συντελεστές, ενώ παρουσιάστηκε το νέο τεύχος «Κινηματογράφος 2017» από τους αρχισυντάκτες του, Γιάγκο Αντίοχο, Νέστορα Πουλάκο και Ιωσήφ Πρωϊμάκη.

Η επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όλες οι προβολές και συζητήσεις έγιναν σε κατάμεστη αίθουσα. Το ενδιαφέρον και η εμπιστοσύνη του κόσμου, καθώς και η αθρόα συμμετοχή μάς δίνουν κίνητρο να ξεκινήσουμε από σήμερα να σχεδιάζουμε τη δεύτερη διοργάνωση, για τον Απρίλιο του 2019, με την προσδοκία να γίνει ένα καθιερωμένος ετήσιος θεσμός.

Ευχαριστούμε άπαντες για τη συμμετοχή, τη στήριξη και προβολή της διοργάνωσης και φυσικά τους χορηγούς, τους συνεργάτες και τους χορηγούς επικοινωνίας, που πίστεψαν και αγκάλιασαν το εγχείρημά μας.

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.)
Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Χορηγοί: Feelgood Entertainment, Seven Films, BΑC Films, Filmworks,
Νεανικό Πλάνο, Cinemad, Printfair
Χορηγός Αερομεταφορών: Aegean Airlines

Σε συνεργασία: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Σπίτι της Κύπρου

Photos credit: Christos Skyllakos φωτογράφος / μέλος ΠΕΚΚ

 

 

Smart Search Module