Μενού

Βραβείο στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

VillagePotemkin

Στην ταινία "Village Potemkin", του Δομήνικου Ιγνατιάδη, απονεμήθηκε το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου για Καλύτερο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ στα πλαίσια του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που, παρά τις όποιες κατασκευαστικές του αδυναμίες, καταφέρνει να επιβάλλει τη βιωματική του δύναμη, αλλά και τη γνήσια συγκίνηση γύρω από ένα θέμα οξύ, επίκαιρο και βαθιά πολιτικό, όπως το ζήτημα της εξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Είναι, επιπλέον, ένα ντοκιμαντέρ που υπενθυμίζει ότι η τέχνη, και ειδικότερα ο κινηματογράφος, διαθέτει μια δύναμη ξεκάθαρα απελευθερωτική.

Από τον κατάλογο του φεστιβάλ: Ο Δομήνικος, πρώην χρήστης ουσιών, περιπλανώμενος σε μια Αθήνα που καταρρέει, με ένα ποδήλατο και μια κάμερα go-pro, συναντά ανθρώπους που κάνουν το ίδιο με εκείνον - μένουν καθαροί από ουσίες και ζουν γεμάτοι συνείδηση. Η χαρά της χρήσης, η κατάρρευση, η αποδοχή του προβλήματος, η ανάρρωση. "Καθαροί" πια, μαρτυρούν την πορεία τους προς την αυτογνωσία και τον επαναπροσδιορισμό των αξιών και της αντίληψής τους για τη ζωή.

 

Smart Search Module