Μενού

Στα βιβλιοπωλεία η ειδική έκδοση "10 + 10 Καλύτερες Ταινίες του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Σινεμά"

40xronia

Ακροκόρυφο των εορτασμών για τη συμπλήρωση των 40 ετών της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, η έκδοση 10 + 10 Καλύτερες Ταινίες του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Σινεμά, βρίσκεται ήδη σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας.

Σ' αυτήν την ειδική επετειακή έκδοση της ΠΕΚΚ, δοκίμια, αναδρομές, ιστορικές καταγραφές, σκέψεις και απόψεις για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της κριτικής κινηματογράφου, συναντούν καινούρια κείμενα για ταινίες που σημάδεψαν το σινεμά των τελευταίων 40 ετών, ταινίες ειδομένες από σύγχρονη οπτική, με γνώση του παρελθόντος που τις γέννησε, αλλά και του μέλλοντος στο οποίο οι ίδιες προσέβλεπαν.

Με κεντρική της ραχοκοκαλιά τις 10+10 καλύτερες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές ταινίες των τελευταίων 40 ετών, όπως αυτές προέκυψαν από την ψηφοφορία των Ελλήνων κριτικών, η ειδική αυτή έκδοση αποτελεί παράλληλα μια καταγραφή και ανασκόπηση της κρίσιμης διαδρομής της ΠΕΚΚ στην εξέλιξη της κινηματογραφικής συνείδησης στον τόπο, αποπειρούμενη ταυτόχρονα να σκιαγραφήσει την οπτική της Ένωσης για το μέλλον.

Την έκδοση συνοδεύει DVD με οπτικοακουστικό υλικό από την χρυσή 20άδα των καλύτερων ελληνικών και ευρωπαϊκών ταινιών που αναλύονται στις σελίδες του βιβλίου, ενώ περιλαμβάνονται ακόμη οι πλήρεις δεκάδες όλων των κριτικών, από τις οποίες προέκυψαν οι 10+10 καλύτερες ελληνικές και ευρωπαϊκές ταινίες των τελευταίων δεκαετιών.

Γράφουν οι: Ανδρέας Τύρος, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, Νέστορας Πουλάκος, Ιωσήφ Πρωϊμάκης, Γιάννης Φραγκούλης, Σωτήρης Δημητρίου, και οι Λευτέρης Αδαμίδης, Γιάγκος Αντίοχος, Τάσος Γουδέλης, Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, Ρόμπυ Εκσιέλ, Γιάννης Ζουμπουλάκης, Κωνσταντίνος Καϊμάκης, Ιφιγένεια Καλαντζή, Δημήτρης Καλαντίδης, Στράτος Κερσανίδης, Βασίλης Κεχαγιάς, Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Δημοσθένης Ξιφιλίνος, Γιώργος Παπαδημητρίου, Θόδωρος Σούμας. Αρχισυνταξία - Επιμέλεια: Νέστορας Πουλάκος, Ιωσήφ Πρωϊμάκης, Ανδρέας Τύρος.

*Το βιβλίο 10 + 10 Καλύτερες Ταινίες διατίθεται σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία πανελλαδικά, μέσω των εκδόσεων Vakxikon, απ' όπου μπορείτε και να το προμηθευτείτε σε προνομιακή τιμή.

 

Smart Search Module