Μενού

Εκδήλωση

2020   hitchcock

 Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου, η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.), σε συνεργασία με τη Brainfood Εκδοτική και τις Εκδόσεις Οξύ, σας προσκαλεί στις 18:00, στη Σκηνή 2, στην παρουσίαση των δύο φετινών της βιβλίων “Κινηματογράφος 2020” και “Άλφρεντ Χίτσκοκ”.

Ο “Κινηματογράφος 2020”, μια έκδοση της Π.Ε.Κ.Κ., η οποία υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και διανέμεται από την Brainfood Εκδοτική, αποτελεί τη μοναδική καταγραφή της κινηματογραφικής μας πραγματικότητας στην ελληνική βιβλιογραφία. Περιλαμβάνει κριτική ανάλυση όλων των ταινιών που κυκλοφόρησαν στις ελληνικές αίθουσες το 2020, αναλυτικό box office της χρονιάς και σχολιασμό του και την ετήσια ψηφοφορία για την καλύτερη ελληνική και ξένη ταινία της συγκεκριμένης χρονιάς. Επίσης την καταγραφή των νέων βιβλίων για τον κινηματογράφο και τους πρωταγωνιστές του, φόρο τιμής στους ανθρώπους του σινεμά που «έφυγαν» από κοντά μας με ένα πλήρες “Εις μνήμην”, ανταποκρίσεις από τα κυριότερα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, καθώς και μία καταγραφή των βραβείων των κινηματογραφικών Ακαδημιών στη χώρα μας και παγκοσμίως, αλλά και αναφορά στις δράσεις, τα βραβεία και τα πρόσωπα που τίμησε η Π.Ε.Κ.Κ. στη διάρκεια της χρονιάς. Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα ειδικό αφιέρωμα στην επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στον κινηματογράφο.

Ο “Άλφρεντ Χίτσκοκ”, άλλο ένα έργο της Π.Ε.Κ.Κ., πάντα με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Οξύ και αποτελεί μια έκδοση αναψηλαφιτική των ταινιών μιας από τις πλέον σημαντικές φιγούρες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, μια ρετροσπεκτίβα του πλουσίου έργου του Χίτσκοκ, καθώς και μια εις βάθος μελέτη της επιδραστικότητάς του, με αφορμή την παρέλευση 40 ετών από το θάνατό του. Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, η Π.Ε.Κ.Κ. επαναπροσεγγίζει άλλον ένα πολύ σπουδαίο κινηματογραφικό δημιουργό.

Στο πάνελ της παρουσίασης θα βρεθούν οι κριτικοί κινηματογράφου: Βασίλης Κεχαγιάς (Πρόεδρος Π.Ε.Κ.Κ.), Δημήτρης Κολιοδήμος (Αντιπρόεδρος Π.Ε.Κ.Κ. και επιμελητής έκδοσης “Κινηματογράφος 2020”), Δημοσθένης Ξιφιλίνος (Γενικός Γραμματέας Π.Ε.Κ.Κ.) και Κωνσταντίνος Μπλάθρας (μέλος Π.Ε.Κ.Κ. και επιμελητής έκδοσης “Άλφρεντ Χίτσκοκ”).

Στην εκδήλωση θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Smart Search Module